Amb motiu de la commemoració de l’Any Fuster, el CEIC Alfons el Vell s’ha vestit de gala per a l’ocasió i ha preparat un programa ambiciós que pretén estar a l’altura de l’efemèride, amb un dels seus actes estrella, l’Homenatge a la Paraula, que tindrà lloc el proper 17 de novembre a les 19.00 h al Teatre Serrano de Gandia.

El regidor de Cultura, Nahuel González, juntament amb els membres de la comissió literària del CEIC Alfons el Vell, Juli Capilla i Boro Mañó, han presentat aquest matí aquesta cita cultural destacada. L’edil ha convidat tohom al Teatre Serrano per tal de «celebrar un homenatge, el 26, dedicat a l’intel·lectual valencià més important que hem tingut i que ha fet tant per la paraula».

L’acte comptarà amb la representació de l’obra «El tocadiscos de Joan Fuster», una creació teatral i musical de Pau Alabajos interpretada també per Alfred Picó i Lara Salvador. L’espectacle representa una conversa entre una jove periodista i Joan Fuster, a partir de la qual es destil·la la importància que van tindre els Setze Jutges i la Nova Cançó en la conscienciació històrica, política i lingüística dels valencians.

Les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Pi de la Serra, al·ludides durant l’entrevista, conformen la banda sonora de l’espectacle. Manó, per la seua part, ha explicat que «va ser una casualitat topar amb aquesta obra. En ella es tracten diversos temes sense defugir la política i ret homenatge a cantautors de l’època».

Paral·lelament a la representació d’aquesta obra, es donarà a conèixer públicament també el llibre XXVI Homenatge a la Paraula. Joan Fuster, entre nosaltres, una creació col·lectiva que ha preparat la comissió literària del CEIC Alfons el Vell, formada per Anna Igualde, Boro Mañó, Rafa Gomar, Pasqual Molina, Adriana Serlik, Juli Capilla i el director de l’entitat, Emili Morant. La publicació aplega una trentena d’articles de i sobre Joan Fuster i la seua relació amb la música, tot parant atenció en els articles i llibres que l’escriptor de Sueca va publicar sobre la música popular valenciana i la Nova Cançó, però també sobre altres estils musicals: el jazz, la música clàssica, el rock, etc.

Capilla no ha dubtat en afirmar que «Joan Fuster és l’intel·lectual valencià més important del segle XX i el llibre que es presenta va a deixar petjada i serà una clara referència per a la gent de la Safor».
Cal destacar les col·laboracions de Nèstor Novell, Gabriel Garcia Frasquet, Tomàs Llopis, Antoni Miró… sobre la figura de Joan Fuster; les dels cantautors Rafa Xambó, Josep Nadal i Albert Bertomeu, sobre la Nova Cançó, i sobre altres estils musicals per part d’Isabel Ferrer Senabre, Rosana Cuenca, Jorge García, Cristina Marqués, entre molts altres.

El preu de les entrades per a l’Homenatge a la Paraula és de 8€ (el preu inclou el llibre d’aquesta edició) i es poden adquirir ja a través d’instanticket.

Write your comment here ...

Deixa un comentari