La regidora de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del director general de Medi Natural, Daniel Muñoz i de la coordinadora de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Gandia, Paula Fayos, van assistir ahir a Madrid a la jornada tècnica per a tractar la subvenció de Restauració d’Ecosistemes fluvials i reducció del risc d’inundació en entorns urbans. Una trobada organitzada per la Fundació Biodiversitat, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la qual treballa per a impulsar la conservació i l’ús sostenible de la biodiversitat. En aquest cas, és l’encarregada de gestionar les ajudes Next Generation dels fons europeus en aquest àmbit de tots els ajuntaments de l’estat espanyol que han obtingut aquest suport.

«Cal recordar que Gandia va presentar el projecte per a la renaturalització i mitigació d’inundacions en el corredor verd del Barranc de Beniopa per a un total de 2,8 milions d’euros. Amb aquesta actuació s’aconseguiran diferents objectius: reduir el risc d’inundacions mitjançant solucions basades en la natura, tindre una ciutat protegida que protegisca a la seua ciutadania, al veïnat de Beniopa, Santa Anna i el Grau; naturalitzar i dotar el barri de Beniopa de noves zones verdes i fer un passeig per poder transitar i millorar la connectivitat entre Gandia, el Grau i la mar. Així, vam estar tot el dia estudiant els procediments, com cal presentar la documentació… Pensem que és un projecte a dos anys. La Fundació Biodiversitat ens ha posat a cada municipi un tutor per a ajudar-nos i assessorar-nos», ha explicat Izquierdo.

La delegació gandiana ha pogut compartir la jornada amb la Fundació Limne; Ignacio Torres Ruiz-Huerta, subdirector de la Fundació Biodiversitat i Canvi Climàtic i altres representants de l’Ajuntament de Quart de Poblet i la Mancomunitat de Municipis de la Ribera, els municipis valencians que també han obtingut subvencions.

En el cas de Gandia, aquesta importantíssima injecció econòmica permetrà realitzar una actuació integral en el barranc de Beniopa amb dos objectius: Reduir el risc d’inundació i restaurar l’ecosistema fluvial entre els districtes de Beniopa i el Grau. També renaturalitzar el llit del barranc i posar en valor els espais periurbans del voltant, per a que passen a formar part de la xarxa d’infraestructura verda de la ciutat, és a dir, fer un corredor biològic al llarg dels 2 kilòmetres del barranc de Beniopa. La subvenció cobreix el 95% de l’actuació. L’Ajuntament aportarà la resta.

Write your comment here ...

Deixa un comentari