El carrer dels Arcs compta amb una nova veïna. Tal i com ha explicat, el regidor de Cultura, Nahuel González; l’artista i coordinador del programa municipal d’art urbà Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel; i una de les autores de l’obra, Aleixa ‘LaPeixa’, el nou mural a la pared d’un edifici d’aquest carrer està dedicat a l’educació i la infància. I se suma a les quasi 30 obres d’art urbà d’aquest projecte, que omplin els barris de Gandia.

El nou mural és fruit d’una col·laboració entre l’artista de prestigi internacional provinent expressament de Xile, Giova, i l’autora local, Lapeixa. «Combina eixes dos facetes importants del projecte: donar suport a als artistes locals i donar-li un toc de qualitat a l’art urbà i a la cultural de la nostra ciutat», ha expressat González. La temàtica de l’obra és l’educació i la infància en un entorn, ha afegit, «ple de col·legis al seu voltant, de xiquets i de xiquetes en un espai que estem convertint en zona de vianants al Centre Històric.

Tal i com ha explicat Lapeixa, s’ha «intentat tractar la infància des d’una perspectiva de la imaginació utilitzant la literatura com a mètode d’inspiració». «Hem volgut mesclar el realisme amb el qual nosaltres solem fer que és un delineat, un marcatge, un perfilat que li dona eixe toc personal», ha detallat. A més, també ha participat Rosa Fuster, artista local, en l’elaboració del dibuix. Així doncs, la imatge protagonista és la d’una xiqueta inspirada en Cloe, de 4 anys i alumna de 2n infantil de la ciutat, qui també ha estat present aquest matí.

Per la seua banda, el responsable del Serpis Urban Art Project ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia per «continuar apostant pel projecte». Així mateix, ha declarat que es pretenen continuar omplint Gandia d’art urbà i que aquest últim se suma a les vora 30 obres del programa que recorren diversos punts dels barris de la ciutat. «La seua preciositat, el seu missatge, la seua frase d’amor als llibres… crec que mostra el valor que el Serpis Urban Art Project volia demostrar».

«Per a l’Ajuntament de Gandia és molt important l’art urbà, el muralisme. Fa anys que portem impulsant-lo a la nostra ciutat i ho fem de diverses formes. D’una banda, en col·laboració amb el veïnat de Gandia que ens ofereixen murs. Per això vull agrair la cessió d’aquest mur del Centre Històric», ha destacat González. A més d’aquest, ha anunciat que s’està desenvolupant un altre mural que es presentarà d’ací a poc temps: «Volem que l’art urbà es consolide a través dels projectes que Gandia pot albergar».

Write your comment here ...

Deixa un comentari