La Secció Primera de la Sala Contenciós-administratiu del TSJCV ha desestimat el recurs interposat per l’Ajuntament de Benirredrà i diversos propietaris contra l’acord de la comissió territorial d’Urbanisme de 15 de juliol de 2020, que va acordar aprovar definitivament la modificació núm. 83 del Pla General de Gandia relativa a la redistribució de la xarxa primària en la zona “Rois de Corella” per tal d’ampliar les instal.lacions esportives en este districte. Cal recordar que va ser en esta zona on fa dues legislatures, sota el govern del PP, es va construir el Trinquet de Gandia.

Així ho han anunciat als mitjans de comunicació l’alcalde i el vicealcalde, José Manuel Prieto i Josep Alandete, respectivament. «Este pronunciament ve a avalar el que l’Ajuntament de Gandia ha fet durant tot este temps. Nosaltres no volíem tombar el trinquet ni jugar amb els diners de la nostra ciutat. Aquesta premissa i la defensa de l’interès general han avalat un pronunciament molt clar que ve a ratificar tota la feina que s’ha fet per a continuar la infraestructura i acabar-la d’una vegada per totes. No és comprensible que s’haja estat tant de temps amb aquesta qüestió paralitzada que ens impedeix continuar amb el desbloqueig de la infraestructura». Per tant, assegura l’Alcalde, es dona una passa important cap a la restitució de l’interès general i la legalització definitiva del plantejament i la infraestructura.

Per la seua banda, Alandete també s’ha felicitat per la sentència: «Som un govern de fer, no de desfer; de gestionar bé i no balafiar i tirar els diners públics al fem. Eixe és el marc d’actuació del govern del Serpis que s’ha seguit des de la passada legislatura i en esta per a aconseguir que una infraestructura tan important amb tants diners invertits ja no es demolira». El vicealcalde ha recordat que en l’actualitat i, segons eixe planejament urbanístic que existeix, podríem tornar a fer el trinquet en el mateix lloc amb totes les legalitats. És això el que esta sentència diu, ratifica i, per tant, estem molt contents». La sentència, assegura, obri el camí també a resoldre un deute pendent en la ciutat amb la pilota valenciana. I és que des de la desaparició del Trinquet el Zurdo, la «Catedral del raspall», Gandia no comptava amb una infraestructura per a la pràctica del nostre esport autòcton.

Aquesta sentència no és ferma i contra ella cap, de conformitat amb el que s’estableix en els articles 86 i següents de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosadministrativa, recurs de cassació davant la Sala 3a del Tribunal Suprem o, en el seu cas, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. A més, tal i com ha recordat l’alcalde, encara queden per resoldre altres dues sentències dels jutjats contenciosos administratius 3 i 4. Així, una vegada s’esclarisquen aquests dos procediments judicials, «que l’Ajuntament acatarà, com ha fet sempre, podríem arribar a un desbloqueig definitiu de la qüestió per tal d’aconseguir el més important, que la infraestructura es pose en marxa i s’acabe perquè hi ha molts diners de la ciutadania invertits (1.484.398,98 €) i amb això no es pot jugar», ha conclòs.

Write your comment here ...

Deixa un comentari