L’humor de Quino a través del seu personatge icònic, Mafalda, acompanyada de la seva família i amics, ha obert avui les seves portes a Gandia amb l’exposició ‘Quino. Mafalda i molt més’ que pot visitar-se de manera gratuïta fins al 31 d’agost a la Casa de Cultura Marquès de González de Quirós.

En l’acte d’inauguració de la mostra han participat l’adjunt a la direcció de l’Autoritat Portuària de València (APV), Néstor Martínez, la comissària de l’exposició, Ester Medán, el regidor de cultura, Nahuel González, el nebot de Quino, Diego Lavado, el nebot net, Juan Manuel Lavado, i el secretari de l’Institut Quevedo de l’Humor, Juan GarcíaNahuel González, regidor delegat de Cultura, així com diferents representants de l’Ajuntament.

Aquesta mostra fa un recorregut a la trajectòria del vinyetista Joaquín Salvador Rentador Teixó, Quino, pare de Mafalda i d’un humor àcid i mordaç que aprofundeix amb freqüència en la misèria i l’absurd de la condició humana. “Quino. Mafalda i molt més” es pot visitar gratis fins al 31 d’agost tots els dies excepte els diumenges, entre les 10.30 a 14.00 hores i les 18.00 a 20.30 hores. La mostra està organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV) en col·laboració amb l’Institut Quevedo de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i l’Ajuntament de Gandia.

En aquest sentit, el regidor de cultura, Nahuel González ha agraït “a l’Autoritat Portuària de València l’aposta per la cultura i l’humor gràfic, i la seva col·laboració amb l’Ajuntament. Quino en la seva obra fa unes crítiques i reflexions que estan plenament vigents i ens fa empatitzar amb elles”. Per part seva, Néstor Martínez ha assenyalat que “la APV està compromesa a potenciar la relació ciutat port a través d’iniciatives com aquesta exposició que apropar de la mà de Valenciaport la cultura i l’humor als veïns i turistes”.

L’exposició fa un recorregut a la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics els visitants a aquesta exhibició gratuïta podran gaudir d’un de les icones mundials de l’humor gràfic i la seva visió inconformista i inquieta de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

Per altra banda, Juan García, secretari de l’Institut Quevedo de les Arts i l’Humor, ha agraït a la família la seva participació per, “l’esforç que han fet per a fer possible aquesta exposició. Una mostra que recull la trajectòria de Quino i els seus temes tan actuals com el medi ambient o la igualtat”. Juan Manuel Lavado, el nebot net de Quino, ha reconegut la importància d’aquesta exposició per a ells, “per a la família és molt important la difusió de l’obra de Quino, tant per als que ho coneixem i volem, com per als que li coneixeran”.

L’exposició està dividida en diferents seccions com L’Humor de Quino on s’explicarà la seva tècnica i sentit de les seves obres. En la part dedicada a Mafalda, les historietes de la qual es van publicar entre 1964 i 1973, els visitants podran conèixer l’univers que envolta a aquesta icona mundial del còmic. En la secció Homenatge Quino s’exposarà els guardons que ha rebut l’humorista argentí i el reconeixement de la societat.

Els visitants que acudeixin “Quino. Mafalda i molt més” poden descarregar-se en els seus mòbils a través de codi QR àudios explicatius. A més, hi ha un racó braille per a persones invident o amb visibilitat reduïda, i un apartat per als més petits en el qual poder realitzar diverses activitats.

La mostra dedicada a Mafalda i els seus amics ja va poder veure’s en l’Edifici del Rellotge del Port de València on va ser recorreguda per més de 25.000 persones i en les instal·lacions de la Universitat d’Alcalá d’Henares.

Write your comment here ...

Deixa un comentari