El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’edil de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i del director del Festival de Guitarra Salvador García ‘Panxa Verda’, David López, ha presentat la XV edició d’aquest certamen, que tindrà lloc del 27 de juny al 5 de juliol al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa de Gandia. «Confiem que els concerts puguen ser un èxit donat el nivell dels artistes que vindran a aquest festival totalment consolidat a la nostra ciutat», ha destacat González.

En total, es tracta de set jornades de música, festa i diversió (incloent dins d’aquestes, un concurs internacional de guitarra) que s’iniciaran a partir de les 20h. S’hi podrà gaudir d’estils diferents relacionats amb el món de l’acústica: des d’elèctrica fins a clàssica.

D’entre les actuacions, cal destacar la de la guanyadora del certamen del passat any, Aida Alonso, que tindrà lloc, de forma extraordinària, al pati del Museu Arqueològic de Gandia. «Volíem donar-li una imatge diferent a la resta en commemoració pels seus èxits. D’aquesta forma, també aconseguim unir el patrimoni històric i cultural amb el musical», ha destacat Izquierdo.

Cada concert tindrà un cost de 5€ (excepte el d’Alonso, que serà totalment gratuït), mentre que l’abonament general valdrà 20€. La reserva d’entrades es pot realitzar cridant al telèfon 676858647 o enviant un missatge a festivalguitar.gandia@gmail.com. Per a més informació al respecte, es pot consultar la web www.festivalguitarragandia.com.

Independent al festival, també s’ha organitzat un curs que es durà a terme durant els matins de les dates previstes per a les actuacions i que impartiran diferents experts del món de la guitarra. Qualsevol persona interessada, encara pot apuntar-se enviant un correu electrònic a la direcció comentada anteriorment.

PROGRAMACIÓ:

  • Dilluns 27 juny: ‘Música valenciana per a flauta i guitarra’, a càrrec de Rubén Parejo (guitarra) i Joaquín Gericó (flauta)
  • Dimarts 28 juny: ‘300 anys de música per a guitarra’, per Fernando Espí (guitarres antigues); Thu Le (guitarra moderna)
  • Dimecres 29 juny: ‘Virtuoso, homenatge a Joe Pass’, d’Iván Cebrián (guitarra elèctrica); ‘Bach project’, per Pedro Mateo (guitarra clàssica)
  • Dijous 30 juny: ‘Flamenc amb veu de dona’, d’Eternas
  • Dissabte 2 juliol: Aida Alonso, guanyadora del VI Concurs de Guitarra de Gandia (pati del MAGa)
  • Dilluns 4 juliol: ‘Tàrrega i els seus deixebles’, a càrrec de Jorge Orozco (conferenciant) i David López (guitarra)
  • Dimarts 5 juliol: VII Concurs Internacional de Guitarra de Gandia
Write your comment here ...

Deixa un comentari