El proper dimarts 31 de maig a les 19:00 h es celebrarà a la sala de conferències del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València un nou taller de participació sobre els Plans de Reforma Interior (PRI) dels nuclis primitius de la platja de Gandia. Així ho han presentat en roda de premsa el vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la presidenta de la Junta de Districte de la platja de Gandia, Vicenta Ferrer.

Aquest serà el cinquè dels tallers celebrats als darrers mesos amb la finalitat de conèixer les valoracions i inquietuds de la ciutadania respecte a una iniciativa que pretén “aconseguir més espai públic, re-naturalitzar-lo, donar-li valor afegit i seguir en la línia de ciutat amable, inclusiva, sostenible i amb perspectiva de gènere”, ha afirmat Alandete. La zona d’ordenació detallada comprèn la denominada primera zona de la Platja Nord, amb qualitats específiques resultat d’una parcel·lació tradicional destinada, bàsicament, a la construcció d’habitatges unifamiliars aïllats. Està presentat per Alandete i Ferrer. Vicent Gregori, arquitecte redactor de l’avantprojecte, en farà de moderador.

Les línies d’actuació que arreplega aquest PRI del nucli primitiu són tres. En primer lloc, la integració de les vivendes unifamiliars i el bloc d’edificis amb usos complementaris que fomenten la desestacionalització. En segon lloc, la millora de qualitat de l’espai públic amb un estudi de mobilitat que fomente espais per a vianants i la implantació de més arbrat. I, per últim, implantar usos dotacionals existents.

Ferrer ha detallat que el valor estratègic d’aquesta iniciativa de planificació urbanística “marcarà un abans i un després per a aconseguir una platja i ciutat inclusiva i sostenible que puguen gaudir totes i tots”. A més, la presidenta ha detallat que els objectius són “millorar l’entorn urbà i fer espais més accessibles i agradables per als veïns i visitants de la platja”.

Un pla que s’alinea amb tota una bateria d’iniciatives que s’han desenvolupat (com el pla d’equipaments, la millora de vials, el pa de sostenibilitat turística…) i es desenvoluparan a la platja amb inversions per valor de 25 milions d’euros, la major intervenció des de la remodelació del passeig Marítim Neptú. “Un motiu més pel qual és important donar veu al veïnat en aquests taller participatius”, ha conclòs Ferrer.

Write your comment here ...

Deixa un comentari