El govern de Gandia ha sol·licitat una ajuda al Ministeri de més d’1.260.000 euros per emprendre una reforma i modernització del Centre Social del Grau, Marcel·li Pérez. Així ho han informat aquest matí en roda de premsa el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell. El projecte presentat es titula “Recuperació, Transformació i Resiliència del Centre Social del Grau, Marcel·lí Pérez” i aspira a obtenir els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PIREP Local).

Tal com ha explicat Josep Alandete, l’actuació té diversos punts d’intervenció i contempla entre altres aspectes la millora de l’eficiència energètica alhora que s’hi instal·larien plaques solars amb la qual cosa l’edifici passaria a ser totalment sostenible en matèria energètica. També s’hi contempla la reutilització de l’aigua, l’automatització de les instal·lacions.

Un altre aspecte que s’ha destacat de la intervenció, és que es millorarà l’accessibilitat, es redistribuirà l’espai interior per millorar la confortabilitat de les persones usuàries i s’adequaran els usos actuals de treball, reunió, gestió i intercanvi culturals a les necessitats del segle XXI. També es millorarà l’aïllament, millorarà la fusteria a més de convertir la teulada de l’edifici en una coberta verda que compartirà espai amb plaques solars.

“És una actuació important que sens dubte millorarà el benestar de tots els usuaris de l’espai i dels veïns del Grau en general” va declarar el vicealcalde qui ha destacat que el projecte “permetrà crear un centre per als temps actuals, ja que l’ús que s’ofereix ara marcat per una distribució d’espais antiquada”.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell va recordar que l’antic edifici va canviar d’usos el 1987 i va ser llavors quan va passar a ser utilitzat per la ciutadania en general. “Estem davant d’una obra important i necessària. Fa trenta-cinc anys que es va realitzar la darrera gran intervenció i s’ha treballat des del departament d’Urbanisme per presentar un projecte que s’adapte a les necessitats de hui dia. Aquest edifici és el cor del Grau i ha hagut d’adaptar-se a nous serveis com l’assistència social o les vacunacions contra la COVID que s’han realitzat. Una de les intencions de l’actuació és readaptar els espais.

Write your comment here ...

Deixa un comentari