El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, es va reunir dilluns passat amb els representants de les associacions de comerciants i hostalers per tal d’informar-los dels dos nous projectes relacionats amb le seu sector presentats als Next Generation, unes ajudes importants que incorpora la UE per a eixir de la pandèmia més forts, més renovats, introduint la digitalització en tots els sectors.

Així, els projectes fan relació al comerç i al reforçament de l’activitat comercial en zones turístiques. A grans trets, els dos objectius fonamentals són, d’una banda, millorar els equipaments i les infraestructures del centre de la ciutat i de la Platja, com ara la instal·lació de mobiliari urbà i contenidors intel·ligents, la finalització i adequació de l’entorn urbà de l’Ajuntament… D’altra banda, la creació de ferramentes que serviran per tal d’avançar en la transformació digital comercial. També s’hi contempla la creació de 2 potents webs: per al comerç de la platja, dins de visitgandia, per als comerços del CH-Raval-Prado i una web que faria un servei addicional com a plataforma d’informació sobre immobles buits per a captar inversions…

        “En definitiva, accions que permeten avançar en millorar l’entorn i les infraestructures comercials del centre i de la platja, així com impulsar la transformació digital del sector”, ha explicat Martínez.

L’Ajuntament de Gandia continua treballant per a presentar els millors projectes al Next Generation. De fet, serà una de les poques ciutats valencianes que participaran en aquesta convocatòria d’ajudes al comerç 2021.

Cal recordar, que aquests dos nous projectes es sumen al ja presentat Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024 i que opta a una subvenció de 5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. S’hi actuarà sobre 3 eixos fonamentals: Convertir les vies no motoritzades a l’enllaç Gandia-Platja en un passeig agradable de tres quilòmetres d’espais verds;  posar en valor els Béns d’Interés Cultural amb el reforç de l’accessibilitat al Castell de Bairén i amb la gran aposta de la Cova del Parpalló a través d’un centre d’interpretació que pose en valor el producte turístic… I, per últim, la digitalització i la innovació dels productes turístics de la nostra ciutat amb noves aplicacions i ajudes al sector per a incorporar la innovació en el quefer diari.

Write your comment here ...

Deixa un comentari