El vicealcalde, regidor d’Urbanisme i president de la Junta de Districte del Centre Històric, Josep Alandete, junt a l’edil d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, han informat que Gandia s’acollirà a la nova línia de subvencions, de fins a 500.000 € (60%),  del Pla Conviure de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i Vicepresidència segon de la Generalitat Valenciana en matèria de rehabilitació (25 milions d’euros per al conjunt del territori valencià). Un pla que permetrà la recuperació dels nostres carrers i places, amb intervencions que són necessàries en l’entorn urbà. El termini, que es va obrir l’1 de juliol passat, finalitza el dia 28 d’aquest mes.

Concretament, la intenció del Govern del Serpis és subvencionar l’actuació prevista per a la renovació urbana dels carrers de les Carmelites i dels Jesuïtes, així com de l’entorn de l’edifici de l’ajuntament (que era l’única zona que estava pendent d’intervenció en el Centre Històric). Per això, durant aquestes mesos s’ha treballat intensament de la mà els departaments d’Habitatge i Regeneració Urbana, i Urbanisme, on els tècnics municipals han preparat un projecte potent i atractiu, que tindrà un cost aproximat entre els 835.000 € i el milió d’euros.  Així es va informar ahir a la reunió extraordinària de la Junta de Districte del Centre Històric, emmarcada en el pla participatiu del projecte, que ja ha realitzat diverses reunions perquè veïnat, comerciants, hostalers i associacions sectorials puguen fer-hi les seues aportacions.

“Aquesta actuació és un dels objectius del programa del Govern del Serpis, aturat durant els mesos més durs de la pandèmia, perquè hi havia la necessitat de mamprendre accions urgents de rescat a la ciutadania i als nostres sectors productius més vulnerables i afectats; però ara podem aprofitar el Pla Conviure per trobar-hi una oportunitat de finançament i continuar construint una ciutat amable, sostenible, i accessible, amb un urbanisme participatiu”. Alandete ha explicat que la intenció és desenvolupar l’actuació per fases durant els pròxims 3 anys, començant pel carrer Carmelites, “sempre de forma coordinada amb el veïnat, comerciants… i les persones beneficiàries directament, per tal d’ocasionar les mínimes afeccions”.

“El Pla Conviure és una aposta ferma de la Generalitat Valenciana per a canviar el model de creixement de les ciutats. Un model que coincideix plenament amb el concepte i l’aposta que fa este Govern local per a impulsar una regeneració sostenible en els nostres barris. Apostem decididament per un model urbà sostenible i de proximitat; per la lluita contra el canvi climàtic i pel re-disseny dels espais urbans, com és el cas de l’actuació que hem pensat per al Centre Històric”, ha destacat Victoria.

Cal recordar que, tan sols durant els dos últims anys, Gandia ja ha rebut un total de 5’7 milions d’euros en matèria de regeneració urbana, si sumem els ARRUR de Beniopa-El·líptica, i el del Raval,  que ja estan en marxa. I, ara, novament Gandia té l’oportunitat d’optar a mig milió d’euros més del Pla Conviure, amb una concurrència competitiva. És a dir, l’ajuntament presentarà el seu projecte perquè els tècnics de la Conselleria determinen l’arriba d’eixe mig milió d’euros. Però, tot apunta que així serà perquè el projecte municipal, asseguren, reuneix moltes de les condicions que la Generalitat Valenciana valora com a puntuables.

La regidora ha ressaltat “l’aposta d’este govern per la rehabilitació urbana dels nostres barris, deixant de costat nous creixements urbans que ocupen més sòl ara sense edificar, és un dels nostres objectius fonamentals. I, en els pròxims anys, esta política va a suposar una gran inversió per a Gandia (si sumem el Pla Conviure i els ARRUR que ens han atorgat, estaríem parlant que podrien arribar a la ciutat més de 6 milions d’euros)”.

Recorden que la pandèmia ha fet més evident la necessitat d’un model urbà sostenible, que aposte per un urbanisme que ens dote de serveis, equipaments i espai públic accessible i amable per a la ciutadania, amb l’objectiu de tindre ciutats més inclusives.

El Pla Conviure també significa adoptar una sèrie de mesures de manera valenta, decidida i coordinada amb la Generalitat Valenciana en el marc de la reactivació i la reconstrucció, renovant l’espai urbà d’una manera eficaç i ràpida i eficient.

Continua el procés participatiu

Precisament, a la reunió d’ahir de la Junta de Districte, en el marc del procés participatiu del projecte, es va acordar per part de totes les parts implicades que l’actuació en l’entorn de l’Ajuntament haurà de permetre qualsevol futura decisió sobre el trànsit, tot i que, òbviament es guanyarà espais per als vianants amb l’ampliació i anivellament de voreres, etc…  També s’hi va abordar la necessitat el canvi de les canonades que encara queden de fibrociment…

El procés participatiu continua, juntament amb un equip de la UPV, que coordinarà grups de treballs amb els sectors beneficiats pel projecte de renovació urbana de l’entorn de l’ajuntament.

Write your comment here ...

Deixa un comentari