El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el president de la Junta de Districte del Grau de Gandia, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per anunciar que les obres d’urbanització del Programa d’Actuació Integral (PAI) del Pla de Reforma Interiors de Marenys de Rafalcaid s’iniciaran definitivament el 15 de setembre del present any per a donar seguretat jurídica al veïnat d’aquesta zona del Grau.

Per a contextualitzar el desenvolupament d’aquest projecte, el procés de regularització de sòl urbà a aquesta zona de la platja va començar a 2003 i es va paralitzar l’any 2009 per una sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava les actuacions d’adequació perquè l’informe emés per l’àrea d’Urbanisme no incloïa serveis bàsics com electrificació, il·luminat públic, telefonia i condicionament de zones verdes, línies elèctriques que amb l’execució de les obres a setembre se soterraran.

Pel que fa a la represa de les obres d’urbanització a aquest sector del Grau, Alandete ha aclarit que, després que al passat mes de maig es van adjudicar a l’empresa Obresa per valor de 458.000 euros (IVA inclòs), aquestes “finalitzaran en un any i donaran seguretat jurídica als veïns i veïnes dels Marenys i Rafalcaid, qui disposaran per fi de solars urbanitzables d’acord amb la llei“.

Així, el responsable d’Urbanisme ha afirmat que hi ha dos unitats preparades per a executar les obres, una decisió que es va prendre el passat dilluns a la comissió tècnica avaluadora del departament amb el replanteig de l’inici de les obres: “A la barriada dels Marenys de Rafalcaid deuen estar tots i totes molt contentes perquè aquest projecte dóna una tranquil·litat, una seguretat jurídica i uns serveis que faltaven“.

Al fi de la seua intervenció, Alandete ha recordat que l’Ajuntament de Gandia tornarà a enviar una circular al veïnat d’aquesta zona de la Platja perquè puga encetar les accions de preparació necessàries de cara a les actuacions.

Per la seua part, Picornell ha mostrat la seua satisfacció per aquesta bona notícia ja que “per als veïns i veïnes de Marenys de Rafalcaid comença el principi de la fi d’una actuació que fa anys que hauria d’haver acabat“, un programa que el govern va rescatar en tres moments clau: a 2017 amb l’aprovació del PAI del Pla de Reforma Interiors d’aquesta zona; a 2018 amb la seua gestió directa, el sotmetiment a debat públic corresponent i la resposta del consistori a les al·legacions del veïnat de la barriada en relació a l’exempció de les últimes quotes d’urbanització que va prometre el PP i no va complir; i a 2019 amb la posada en marxa del projecte, que es va haver d’ajornar a causa de l’arribada de la pandèmia.

Finalment, Picornell ha agraït la labor de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia per “posar negre sobre blanc a un problema enquistat per traves jurídiques” i ha anunciat que amb la finalització de les obres s’estudiaran possibles millores del cas urbà, de les direccions del trànsit i de les al·legacions que puguen presentar els veïns i veïnes del barri.

Write your comment here ...

Deixa un comentari