El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyado de la directora del Centre Internacional de Gandia-Universitat de València (CIG-UV), Carme Melo, ha comparegut aquest matí en roda de premsa als jardins de la Casa de la Marquesa per a presentar la programació d’activitats obertes a la ciutadania d’aquesta 38 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) que se celebrarà del 12 al 16 de juliol sota el lema “Canvis, una mirada calidoscòpica”.

En paraules de González, “és una part importantíssima de la cultura de la ciutat, una programació imprescindible en la vida cultural gandiana”. La programació, que inclou activitats a les 20h i a les 22.30h, es desenvoluparà en la Casa de la Marquesa. Es tracta d’una proposta “rica, ampla i pensada per incloure gèneres distints”, manifestava Carme Melo qui, a més, ha volgut destacar l’interés de la Universitat de València “per estar al costat dels creadors i artistes valencians intentant reprendre la programació cultural habitual”.

Pel que respecta a les activitats vespertines, aquesta edició recupera els actes a les 20h però en aquesta ocasió estrena el format “Conversem amb…”,  on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte, que tindrà lloc dilluns 12, versarà al voltant de l’exposició “Coronacrisi i Cultura” i comptarà amb la participació de la comissaria de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente i Javi Tortosa i Miguel Martí, de Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també il·lustradora Paula Bonet que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol respectivament. Mentre, el divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado,  Àngels Gregori, Antonio Lucas  i Josep Piera. Tots aquestos actes tindran lloc al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa.

La programació es completa amb les activitats nocturnes que tindran lloc a les 22.30 al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes començaran dimarts 13 amb el grup de dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle “Abans de la llum”. Mentre, el dimecres 14 torna a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle “El viatge impossible”. El dijous 15, l’escenari de la UEG rebrà el quartet valencià les Maluks, un dels projectes musicals valencians a tenir en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà el divendres 16 Carles Denia, qui torna a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les “Converses amb” com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Denia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà oberta a partir de demà dimecres 30 de juliol a les 9h.

Write your comment here ...

Deixa un comentari