El president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha rebut en la seu de la Plaça Tetuán de València els membres de l’Òrgan Gestor de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia per a fer seguiment de l’agenda cultural i social d’aquesta seu emblemàtica de la capital de la Safor, propietat de la Fundació Bancaixa.

La reunió ha comptat amb la participació del president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón; la responsable de Cultura de l’entitat, Laura Campos; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González; i el tècnic de cultura municipal Eudald González.

Durant la trobada, totes dues entitats han fet balanç de l’activitat de la Casa de Cultura de Gandia durant 2020, any en què s’ha commemorat el vintè aniversari d’aquest espai. L’efemèride s’ha celebrat amb el llançament d’un logotip commemoratiu elaborat per l’artista gandià Tonet Durà i l’organització de dues exposicions: Vint anys amb els portes obertes, que repassava la història d’aquest emblemàtic edifici amb imatges, documents i objectes; i l’exposició Manolo Valdés. Matèria i història, un projecte de Fundació Bancaixa que va itinerar per diverses de les seues seus i que estava conformat per 24 peces de gran format que recorrien tres dècades de producció d’aquest artista valencià universal.

A això s’han sumat la celebració de concerts, cursos, conferències, recepcions, presentacions de llibres, lliuraments de premis i assemblees d’associacions que han atret fins a aquest espai a més de 13.000 persones en un any marcat per les restriccions d’activitat i mobilitat derivades de la pandèmia de la Covid-19.

A més, en la reunió s’han revisat les diferents accions i línies d’activitat d’aquest centre per al present exercici, posant l’accent en el manteniment de l’espai com a punt de trobada per a la cultura i l’acció social.

El president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha destacat durant la trobada la importància de mantindre el bon nivell que caracteritza les activitats de la Casa de Cultura de Gandia”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha manifestat que “aquests 20 anys d’existència de la Casa de Cultura han suposat un impuls definitiu a la vitalitat cultural de Gandia, ja que, durant aquest període, s’han comptabilitzat més de 5.000 actes culturals, amb aproximadament 1.500.000 d’assistents”.

La Casa de la Marquesa

Aquest emblemàtic edifici situat en el centre de Gandia data de finals del segle XIX. Va ser construït com a mansió familiar per la família Vallier, originària dels Alps francesos i que portava ja un centenar d’anys participant activament de la vida ciutadana de Gandia.

En 1980, el palauet familiar va ser donat pels propietaris (la família Trénor en aqueix moment) a la Caixa d’Estalvis de València per a la seua obra cultural. En 1997, l’Ajuntament de Gandia va reformar l’edifici íntegrament i el 19 de maig de l’any 2000 va obrir les seues portes la Casa de Cultura Marqués González de Quirós, gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Gandia i la Fundació Bancaixa, que va condicionar la cessió d’aquesta seu a què se li destinara un ús social i cultural.

L’exposició amb la qual es va inaugurar aquest espai va ser de la Suite Vollard de Pablo Picasso, permetent exposar a Gandia una de les sèries més emblemàtiques en la producció gràfica de Picasso i que forma part de la col·lecció de la Fundació Bancaixa.

Des de llavors, la Casa de la Marquesa ofereix una extensa i variada programació al llarg de tot l’any amb concerts, exposicions, conferències o presentacions de tota mena.

Write your comment here ...

Deixa un comentari