Aprofitant el bon clima i la imminent entrada a l’època estival, la regidora delegada de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, ha comparegut en roda de premsa per a recordar i convidar els gandians i les gandianes i a tots els turistes que arriben a la nostra ciutat a conèixer les ‘Sendes Urbanes de Gandia’ amb les qual compta la capital de la Safor. Aquesta xarxa d’espais verds, emmarcada dins del projecte ambiental ‘Anella Verda de Gandia’, està composta per nou(9) paratges naturals propers a l’entorn urbà que sumen una extensió total aproximada de 50 quilòmetres i que formen part de la cultura i de la identitat d’una ciutat amb història.

Cal recordar que aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament de Gandia per a promocionar i posar en valor la preservació dels espais naturals locals, naix com una iniciativa conjunta dels barris de la ciutat per a promocionar aquesta xarxa de sendes amb recorreguts que inclou elements naturals, etnogràfics i singulars de paisatges pròxims a la ciutat.

Des de que va començar la pandèmia, “una de les poques coses que ha suavitzat els seus efectes han sigut les ganes de la gent d’eixir a l’entorn natural i a l’aire lliure que estos moments són els espais més segurs i que més agraden per a poder passejar en grup. M’agrada que les restriccions cada vegada són menors i els grups poden ser més grans, però es evident que sempre ha sigut un refugi que la gent ha buscat per anar en família i poder passar una estona fora de casa i dels espais tancats”, ha assenyalat Izquierdo.

D’altra banda, l’edil ha presentat els nous formats d’itineraris de l’Anella Verda i dels 9 senders que es poden trobar a la pàgina sendesurbanes.gandia.org en valencià, castellà i francès, on s’hi pot descarregar un PDF informatiu amb les característiques tècniques de les diferents rutes (punt d’eixida i d’arribada; com arribar en diferents transports; temps estimat; distància; desnivell; dificultat…), així com informació patrimonial, ambiental i turística. A banda d’aquest format, hi ha altres dos que es poden descarregar directament al dispositiu digital amb GPS (mòbil o rellotge intel·ligent), i que ofereixen les rutes mapejades al Google Earth per a facilitar el trajecte.

Recomanacions per a realitzar les rutes amb seguretat

  • Caminar sempre per l’esquerra de la calçada en trams on circulen vehicles (en sentit contrari a la circulació convencional) per a major visió i seguretat vial;
  • Millor anar acompanyat i avisar a familiars o coneguts de la realització de la ruta;
  • Portar calçat i indumentària adequada;
  • Hidratar-se en abundància i ingerir aliments, i
  • No iniciar els trajectes en hores de màxima calor.
Write your comment here ...

Deixa un comentari