El dimecres passat es va reunir, de forma telemàtica, el Consell Local de Comerç de Gandia, presidit pel regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, i on participen a més dels representants dels grups municipals, les organitzacions empresarials del sector: comerç tradicional, grans superfícies, cadenes de supermercats… I d’organitzacions de consumidors i sindicats.

Entre altres temes s’hi va tractar la pròrroga durant quatre anys més de la declaració de Zona de Gran Afluència Turística, que estableix per al Grau i la Platja l’apertura els diumenges i la flexibilitat horària dels establiments comercials durant els mesos d’estiu i Setmana Santa-Pasqua. El Consell s’hi va manifestar majoritàriament a favor. Per tant, en pròximes Juntes de Govern Local s’aprovarà la pròrroga.

També s’hi va passar revista a totes les ajudes de foment i impuls econòmic posades en marxa per l’Ajuntament. Com ara les ajudes a la innovació i digitalització comercial que pràcticament estan esgotades, amb 300.000 €, beneficiant a 150-170 comerços; les tres edicions de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, que sumen 2,7 milions d’euros, beneficiant a aproximadament 1.200 microempreses i autònoms de la ciutat; els Xecs Consum Gandia, que finalitzen el diumenge pròxim 6 de juny, i dels quals ja s’ha gastat vora 900.000 euros a més de 351 establiments.

D’altra banda, s’hi va informar de la intenció del departament de Polítiques Econòmiques i Comerç de reobrir Fira Mercat Gandia a l’octubre, amb un cicle de quatre fires que s’anunciarà en les pròximes setmanes.

Altres assumptes tractats és la intenció del departament de continuar reestructurant i ampliar els mercats al carrer, com ara el de Vintage, “un èxit d’afluència i vendes”.

També s’està finalitzant l’elaboració del cens d’establiments comercials de Gandia…

“L’opinió general és que s’està superant la situació delicada que estem vivint de crisi econòmica com a conseqüència de la pandèmia i abordem el futur amb optimisme”, ha assegurat Martínez.

Write your comment here ...

Deixa un comentari