L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; el regidor delegat de turisme, Vicent Mascarell; el president de la Junta de Districte de Marxuquera, Jose Manuel Prieto, i l’edil responsable de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, han visitat les instal·lacions del nou càmping que s’està construint a Marxuquera i que obrirà les portes pròximament. Durant la visita han estat acompanyats pel propietari del càmping, Àngel Ribes Moll.

Aquesta nova instal·lació es converteix en el primer càmping d’interior de la ciutat i se situa a la serra Falconera, a Marxuquera Alta en una finca agrícola de 120.000 metres quadrats. El càmping té 100 parcel·les de diferents mides de les quals 90 són per a autocaravanes i la resta per a tendes de campanya. A més, està previst que en una nova fase s’instal·len 15 bungalous de fusta.

Tal com s’ha explicat durant la visita, les obres es van iniciar a principis de 2020 i està previst que la primera fase finalitze a finals d’agost. El càmping està promogut per l’empresa Autocaravaning Àrea Gandia, que ha portat a terme una inversió propera als 900.000 €. Està previst que aquest càmping supose la creació de 20 llocs de treball una vegada estiga finalitzat.
Els propietaris han fet una aposta decidida pel medi ambient i la sostenibilitat, ja que entre altres aspectes, el càmping compta amb la seua pròpia depuradora d’aigües residuals per evitar la contaminació dels aqüífers naturals de Marxuquera; té plaques solars per produir llum i cobrir bona part de les necessitats de la instal·lació; el principal element de construcció ha estat la fusta amb el que s ha aconseguit un d’energia del 60%. A més, s’han plantat arbres al llarg i ample de càmping.

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete ha destacat l’aposta per un model turístic diferenciador “Un complement turístic al sol i platja, en el qual som referents, que farà augmentar el nostre atractiu i la nostra oferta turística de cara als visitants”

Per a la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alicia Izquierdo es tracta de Un dels espais naturals més formidables que tenim a Gandia, amb la Falconera al fons i la vall de Marxuquera enfront, i en un enclau de gran valor patrimonial i arqueològic com és l’entorn de la cova de les Meravelles i del Parpalló o el Morabit.

Per la seua banda, Ángel Ribes va voler agrair la visita i la tasca realitzada durant la passada legislatura per convertir el projecte en realitat. “Des d’un primer moment van confiar en la idea i ens van ajudar a aprovar el projecte. És una iniciativa molt bonic posat en marxa per gent que estima la natura perquè els que ens visiten descobrisquen l’entorn” i ha volgut posar en valor la sostenibilitat de tota la instal·lació. “Tota l’aigua que es genera es depurarà, hem plantat arbres que absorbeixen més CO2 i s’han utilitzat materials reciclats en la construcció” finalitzà.

Write your comment here ...

Deixa un comentari