La fase participativa del Pla de Regeneració Urbana als Nuclis Primitius de la Platja va concloure ahir dimarts amb la celebració, a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV, de l’últim taller ‘L’Urbanisme des de la perspectiva de gènere’, que ha enriquit el debat del projecte amb la visió i l’experiència de dones professionals del món de l’urbanisme i l’arquitectura. L’acte hi va estar presentat per la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, qui va valorar de manera molt positiva la torbada.

Així, a l’acte, que va estar moderat per l’arquitecta delegada de la Safor del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV), Amelia Morant Morant, hi van participar les següents professionals del món de l’arquitectura i l’urbanisme: la Directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo Marín; l’arquitecta i sòcia fundadora de la cooperativa Cierto Estudio de Barcelona, Marta Benedicto Izquierdo; l’arquitecta i urbanista de Peñín Arquitectes, SLP, Blanca Peñín Llobell; l’homòloga, urbanista i paisatgista membre del Col·lectiu Sostre, Natalia García Fernández, i l’arquitecta responsable de paisatge en les Guies del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de València, Maria José García Jiménez.

Així, Navarro va reivindicar la “presència de dones cada vegada major en el món de l’urbanisme, que ha sigut condicionat tradicionalment per la perspectiva masculina i que ha silenciat les necessitats femenines”. En aquest sentit, ha destacat que “l’urbanisme amb perspectiva de gènere ens obliga a repensar la ciutat des d’una mirada més igualitària i més equitativa. Aplicar aquesta manera de mirar la ciutat és essencial i suposa un repte per a les administracions públiques. Hem d’imaginar ciutats que s’adapten a les necessitats reals de la ciutadania, i especialment de les dones, introduint elements com major il·luminació o més parades d’autobusos, entre d’altres, per a convertir els nostres carrers en espais públics més segurs”.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, organitzador del Pla de Regeneració Urbana als Nuclis Primitius de la Platja, també va assistir al taller junt a altres representants de l’Ajuntament de Gandia. Alandete va emfatitzar la importància de comptar amb la perspectiva femenina, ja que les expertes que hi van participar hi aportaren “experiències urbanístiques exitoses, projectades i algunes ja implantades a València i a Barcelona”. També hi van analitzar “de quina manera responen totes les propostes que han sorgit en els tallers per a la millora d’aquest espai a les necessitats de les dones”.

Respecte a la celebració d’aquests tallers participatius, l’edil d’Urbanisme va destacar que tots han tingut “aportacions ben interessants que serviran de base per al document estratègic i per a redactar el Pla de reforma interior de la Platja”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari