Els regidors delegats de Diversitat- Polítiques Inclusives i Cultura, Juana Navarro i Nahuel González, respectivament, acompanyats del president de l’Associació Policroma, Daniel Ardid, han presentat aquest matí la fase final del V Festival Mostra’t Gandia, un referent ja per a Gandia i la comarca, que acollirà el Teatre Serrano. Així, el 22 i 23 d’abril, a les 19.30 h,  tindrà lloc la projecció de la vintena de curtmetratges semifinalistes. I dissabte 24 d’abril, a les 19 h, la Gala de lliurament de premis. L’accés serà lliure i s’hi guardaran totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19.

«Des de l’àrea de Diversitat i Polítiques inclusives donem suport a l’esdeveniment perquè fomenta la igualtat en la diversitat. És a dir, treballa per totes les minories i lluita contra qualsevol discriminació que ens inclou a totes i a tots. Cal ser conscients que promoure els drets i llibertats de les persones es fonamental per a la nostra democràcia, per això l’Ajuntament dóna suport i felicita l’Associació Policroma pel seu esforç en erradicar la intolerància social. És molt important continuar treballant en les aules i en actes públics per a donar visibilitat, normalitat i tolerància a aquesta realitat», ha expressat Navarro.

Per la seua banda, el president de Policroma ha agrait la implicació de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i de Cultura de l’Ajuntament i ha recordat que «l’esperit del Festival Mostra’t Gandia és donar visibilitat a obres amb compromís social, realitats socials a través de curtmetratges, fotografies, il·lustracions, còmics i relats curts».

Cal recordar que fa un parell de mesos es van exposar els treballs semifinalistes en totes les categories, excepte curtmetratge, en la Sala Carròs i Centelles del Palau Ducal dels Borja.  68 obres seleccionades entre un total de 650 que s’han presentat des de diferents punts de la Safor, de l’Estat espanyol i també des d’altres països. Totes comparteixen com a temàtica la diversitat de caràcter global reflectida a través de diferents injustícies i realitats (diversitat funcional, pobresa, religió, malaltia, guerres, orientació sexual o identitat de gènere). Del total de les cinc categories han sigut més de 800 les obres rebudes per l’Associació Policroma.

Finalment, González ha animat la ciutadania a assistir-hi, a gaudir del gran nivell dels treballs i que, com en el cas dels curtmetratges, tenen molta acceptació per part del públic. «Agrair a Policroma las iniciativa, que no només aporta a Gandia una visió cultural important i un treball que no fan altres entitats, la denúncia de les injustícies socials a través de la cultura. Però també és una oportunitat a molts creadors i artistes nous de donar a conéixer els seus treballs». 

La Gala de lliurament de premis inclourà, com ve sent habitual, un homenatge a una entitat social que col·labora amb els col·lectius vulnerables. Així, enguany el reconeixement serà doble.

Write your comment here ...

Deixa un comentari