El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat per la regidora delegada d’Educació i Benestar Social, Carmen Fuster, la Directora General de Participació Ciutadana de la Generalitat, María Jesús Pérez i el seu homòleg municipal a Gandia, Juanjo Giner, ha presentat aquest matí a la Casa de la Marquesa les jornades sobre el “Diagnòstic per a la redacció de l’estratègia de dinamització de barris de Gandia”, un document estratègic per a l’Ajuntament de Gandia, elaborat per l’entitat municipal ‘Estudi la Dula’, que serveix com punt de partida d’un Pla d’Acció que busca promoure la participació veïnal als barris de la ciutat.

Arran de les conclusions que recull aquest informe, González ha agraït la labor de l’equip tècnic de la Dula i ha destacat que l’anàlisi demostra “per una banda, que Gandia és una ciutat referent en matèria de participació que ha apostat durant molts anys perquè tinguera elements per a poder dialogar amb la ciutadania i amb els col·lectiu socials en matèria social, cultural i veïnal, com per exemple consells, organismes de barri com les juntes de districte i un col·lectiu associatiu molt apoderat; i per d’altra, reconèixer que encara tenim molts objectius per abordar. Estem vivint una època molt difícil de pandèmia, i tot així, hem de millorar les ferramentes, hem de donar suport als col·lectius i hem de treballar per apoderar més la ciutadania perquè al final la democràcia es pot considerar democràcia si la ciutadania aconsegueix tindre veu i capacitat de decidir en aquestes matèries i en el dia a dia d’una ciutat com és Gandia”.

Així mateix, González ha volgut agrair a tots els col·lectius i agents la implicació en el ”treball transversal per fomentar la participació de la ciutadania a la nostra ciutat”.

D’altra banda, Fuster ha subratllat que “aquestes metodologies són molt importants perquè es parteix de les necessitats  de la ciutadania dels barris i de les associacions a les quals se tracta d’adaptar-se i donar la resposta adequada”.

Per la seua part, Pérez ha mostrat el seu suport a l’impuls de projectes com aquest que “són concordes al govern obert que gestiona la pròpia Generalitat Valenciana en polítiques de participació ciutadana amb la governança participativa, per tant, cal donar suport i acompanyar aquest tipus de polítiques que són importantíssimes i fonamentals per a la política en el seu conjunt”.

Finalment, Giner ha incidit en el fet que aquest diagnòstic amb que compta Gandia serà “pioner en el País Valencià” i serveix per a motivar la “dinamització dels barris i la cogestió dels espais populars i centres socials públics”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari