Recuperem el programa ´Casca de reis a l´escola´
3 de desembre de 2020 per mesgandiagrup

“Casca de reis a l’escola” és una iniciativa amb la qual es pretén donar a conèixer aquest dolç tradicional de la Safor entre els escolars però sobretot, com ha explicat el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez “posant de relleu no sols els seu valor culinari, sinó també la seua importància com a tradició del nostre territori. És una obligació de valor incalculable recuperar esta part de la nostra cultura”.

En la mateixa línia la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster ha assenyalat que “les persones que no coneixen, no accepten i no estimen. Per això es tant important que els nostres xiquets i xiquetes coneguen costums com aquestes que, a més a més, els apropen a la tasca que   fan els pastissers i pastisseres. I amb això s’afavoreix també la socialització”.

Per al president de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, Miguel Roselló “és important que els xiquets i les xiquetes aprenguen la nostra cultura, però també que sàpiguen valorar-la i transmetre-la”.

En aquesta edició hi participaran 16 centres educatius de la ciutat amb un total de 650 alumnes de 2n de primària.

Està previst que l’activitat comence la propera setmana amb la distribució del material entre els col·legis participants. El professorat s’encarregarà d’explicar el procés d’elaboració d’una casca seguint una guia didàctica que s’ha preparat expressament. Mentre els xiquets participaran muntant i decorant una capsa dissenyada per a guardar la casca. I és que les mesures de prevenció contra la COVID han obligat a que es modifique el cronograma de treball que habitualment s’ha seguit en aquesta campanya.

Write your comment here ...

Deixa un comentari