Els regidors delegats Polítiques amb la Ciutadania i Govern Interior i Coordinació Administrativa, Nahuel González i José Manuel Prieto, respectivament, acompanyats del director general del departament de Participació Ciutadana, Joanjo Ginerhan comparegut aquest matí per tal d’anunciar els resultats de la votació filtre de les 35 propostes incloses als Pressupostos Participatius de Gandia 2020.

Així, a través de la web www.participagandia.org, han votat 2.695 persones en aquesta primera fase. Per tant, les primeres 11 propostes finalistes, per ordre de resultat, són:

1. Reformar el pati del col·legi Benipeixcar.

2. Veterinari per als animals de Gandia que viuen al carrer.
3. Millora de la seguretat d’accés al col·legi Escolàpies.
4. Millora del sistema de carrils bici.
5. Anella Verda de Gandia. Connexió entre el CAI i la rotonda de Daimús. (Primera Fase)
6. Adequació del parc del Grau- 
c/ del Birret- c/ l’Ham.
7. Adequació de l’entrada CEIP Montdúber.
8. Skatepark.
9. Certamen de Bandes de Música.
10. Museu al dipòsit de les aigües (1
a fase).
11. Ermita de Martorell.

«El resultat és molt divers pel que fa a l’àmbit d’actuació i la localització als barris. Per això, agraisc la ciutadania la seua participació i esperem que la votació final tinga encara major acceptació, perquè s’està demostrant que la gent confia en aquest mecanisme, perquè les propostes es realitzen», ha destacat González.

Per la seua banda, Prieto ha indicat que abans que finalitze el mes ddesembre estarà enllestida la remodelació de la Biblioteca de Beniopa, un dels últims projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2019 que restava pendent«Hem canviat també la mecànica per no endarrerir les licitacions, una vegada triades les propostes. A partir de l’any que ve serà més ràpid i flexible. El rodatge fa l’experiència i permet millorar la mecànica perquè una part important de les les inversions de la ciutat siguen triades per part de la ciutadania (300.000 €), que és en definitiva el mecanisme dels pressupostos participatius».

Finalment, el director general de Participació Ciutadana ha remarcat que aquesta votació filtre ha sigut exprés, en només una setmana (la votació final serà de dues setmanes)«Per tant, vora 2.700 persones votant en només 7 dies éespectacular. A més a més, hem decidit no publicar el número de vots petal de no influir en el resultat final».

Del 9 al 23 de desembre, tindrà lloc la votació final, que es farà també online. Novament, la gent ha de triar 3 propostes: les 11 finalistes, més les 11 que hi afegisquen els barris. S’hi aplicarà una discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 de les guanyadores hauran de ser d’aquests districtes. Al final del procés participatiu eixiran 6 propostes guanyadores d’entre les 22 finalistes. Per a dur-les a terme, es destinaran 300.000 euros.

«És molta la gent qui ha animat el vot a les seues propostes a través de vídeos, de les xarxes… Ara, els barris faran el mateix. Aquest és l’èxit dels pressupostos participatius, no noméquantitativament, sinó qualitativament; Anime a continuar fent campanya», ha conclòs Giner.

Write your comment here ...

Deixa un comentari