Gandia recupera el servei d´informació meteorològica
25 de novembre de 2020 per mesgandiagrup

Els regidors delegats de Gestió responsable del Territori i Serveis Bàsics a la Ciutadania, Alícia Izquierdo i Miguel Ángel Picornell, respectivament, acompanyats del representant de l’empresa Inforatge, Jovi Esteve, han anunciat aquest matí la recuperació del servei d’informació meteorològica de Gandia. “Després d’haver-se interromput la darrera legislatura, perquè l’empresa va desmuntar l’estació meteorològica davant l’impagament del govern anterior. Nosaltres vam afrontar el deute i vam negociar la recuperació d’un servei tan important per a la nostra ciutat; no només perquè ofereix dades en temps real de l’oratge a la nostra ciutat, sinó perquè serà informació oficial, homologada”, ha explicat Picornell.  

L’estació s’ha tornat a instal·lar a la teulada de l’edifici de l’antic mercat municipal, precisament on s’hi troben els departaments de Medi Ambient i Serveis Bàsics.

“Tindre dades de tot el que poden afectar estos paràmetres al nostre medi natural és molt útil. També ens permetrà preparar-nos davant l’arribada de fenòmens meteorològics que puguen afectar la ciutat”, ha destacat Izquierdo.

Tota aquesta informació ja es pot consultar a la web municipal www.gandia.org a través de la secció “l’Oratge Gandia”, amb dades en temps real, previsions, històrics, temes d’actualitat relacionats, links d’interès, etc…

“D’una banda, l’estació donarà dades a temps real i històrics de molta utilitzat per a la ciutadania, empreses, asseguradores… També permetrà demanar ajudes oficials després d’una afecció, per exemple, de pluges fortes”, ha assegurat Esteve.

Per cert, que el televisiu meteoròleg ha anunciat que per als pròxims dies la situació està definida per l’arribada d’una borrasca freda, que cal tindre en compte. Demà dimecres l’oratge encara serà estable, però a partir de dijous augmentarà la nuvolositat. És de divendres a dissabte al matí quan la borrasca ja podria afectar la Safor, amb ruixats localment forts. A partir de migdia podria començar a remetre. També s’hi preveu temporal marítim entre divendres i dissabte al matí, amb ones que superarien els 3 i 4 metres.

Write your comment here ...

Deixa un comentari