El vice alcalde de la ciutat i portaveu del govern, Josep Alandete, i el coportaveu Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí per a fer balanç dels principals acords adoptats durant la junta de Govern municipal.

Jose Manuel Prieto ha informat que s’ha adonat de la concessió d’una ajuda de 3.371,79 € per part de direcció de Cultura i Patrimoni del passat 21 d’octubre destinada a la digitalització i restauració de la documentació històrica i millora de les instal·lacions dels arxius municipals.
D’altra banda, també de la mateixa Direcció General, s’ha adjudicat una ajuda de 9.114,07 € destinada a l’adquisició de material bibliogràfic per a les biblioteques municipals. “Enguany està sent molt profitós per a les biblioteques municipals en aquest àmbit” va declarar el regidor responsable del *IMAB qui va recordar l’ajuda de 15.000 € que es va impulsar durant el confinament per a adquirir nou material bibliogràfic. “Continuarem treballant en aquesta línia perquè en guardar una bona part dels llibres en quarantena, hem de multiplicar els préstecs de fons i material nou”.

A més, Gandia ha obtingut 5.000 € de la Conselleria de Participació i Transparència, per a posar en marxa mesures encaminades a fomentar la participació ciutadana.

Per part seua, Josep *Alandete ha explicat que s’ha dut a terme la 73a. modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que afecta zones verdes i que permetrà que la nova zona d’equipaments dispose de més espai verd a la cantonada situada entre els carrers Armada Espanyola i el camí vell de València en traslladar-se l’actualment existent entre els carrers Dénia i *Legazpi i que ocupa una superfície de 628 m². Amb aquesta permuta, el consistori ha valorat que el benefici de l’operació ascendeix a 52.000€.

Un altre dels aspectes comentats per regidor d’Urbanisme és que el departament desenvoluparà un sistema perquè bona part dels tràmits que es realitzen es puguen realitzar de manera telemàtica. “Hem comprovat que aquests tràmits generen una sobrecàrrega al funcionariat, ja que són molts els certificats i documents que es generen. Una vegada posem en marxa el programa, serem més eficients i la ciutadania no haurà de perdre temps realitzant els tràmits”.
Festius i calendari laboral
Durant la roda de premsa també s’ha adonat del Decret del 23 d’octubre del Consell que determina en calendari laboral en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. La Generalitat declara el 19 de març com a dia festiu i s’estableixen com a festes tradicionals de la Comunitat Valenciana els dies 5 d’abril (Dilluns de Pasqua) i 9 d’octubre (Dia de la Comunitat Valenciana).
A més, se substitueix el descans del 16 d’agost pel 5 d’abril (Dilluns de Pasqua) i se substitueix el descans del Dijous Sant pel 9 d’octubre.

S’estableix com a dia Festiu el dilluns 24 de juny (Sant Joan) i es deixa als ajuntaments la potestat de triar els dos festius locals de 2021 que en el cas de Gandia seran 12 d’abril (Sant Vicent Ferrer) i el 4 d’octubre (Dia de Sant Francesc de Borja).

Write your comment here ...

Deixa un comentari