Una de les mesures que es van impulsar des del govern local amb els primers compassos de l’estat d’alarma a la nostra ciutat va ser la possibilitat que durant la ‘desescalada’ els comerços i l’hostaleria pogueren guanyar espai en la via pública per tal d’ampliar i fer complir la distància de seguretat i de prevenció en eixa nova normalitat. I es va fer anunciant una modificació d’un text normatiu que finalment va ser una ordenança reguladora nova del domini públic municipal i de l’ús dels immobles de titularitat municipal.

La nova ordenança va rebre la unanimitat del Consell econòmic i social, dels agents econòmics i socials de la ciutat, també dels partits polítics quan la van treballar per tal que no hi hagueren al·legacions i la pogueren aprovar el més ràpid possible. Així, després de tota la tramitació, l’aprovació inicial, l’exposició pública, el 27 d’agost va entrar definitivament en vigor.

Per la seua banda, el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, ha explicat que la nova ordenança introdueix elements molt importants: “El primer d’ells, poder donar suport a la hostaleria en un moment molt crític com la crisi sanitària actual, amb la possibilitat de flexibilitzar l’ampliació terrasses, l’ocupació de la calçada. Però sobretot, racionalitzar i dotar de coherència les normes existents fins ara, com per exemple, adequar els horaris a la temporada d’estiu. S’han ampliat també els horaris de muntatge de les terrasses que eren molt restrictius: Ara es pot fer a les 9 h del matí; s’ha permès d’una forma molt discreta la publicitat, que abans no era possible; els colors obligatoris que marcava l’anterior ordenança i que era molt restrictiva s’han simplificat…”.

En definitiva, racionalitzar les normes per tal de facilitar l’activitat comercial de l’hostaleria de Gandia.

Write your comment here ...

Deixa un comentari