L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada per Carlos Fernández Bielsa, vicepresident tercer de la Diputació de València i responsable de l’Àrea de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial de l’ens provincial; Josep Alandete, vice alcalde i regidor d’Urbanisme; Vicent Mascarell, diputat d’Hisenda, i tècnics municipals han visitat la finalització de la segona fase del projecte de remodelació de parc d’Ausiàs March.

Un projecte important per a la nostra ciutat, finançat íntegrament per la Diputació de València (316.000 €), ja que suposa aconseguir que el riu Serpis deixe definitivament de representar una barrera física, integrant-se i formant part de l’entramat urbà de la ciutat perquè la ciutadania puga gaudir de l’espai verd de parc d’Ausiàs March. D’aquesta manera es perllonga el passeig Germanies, principal artèria de la ciutat per cohesions el centre històric amb zona que és cada vegada més utilitzada on es troben l’Escoleta del Centre Històric i l’Escola de Música Mestre Baldoví, i que compta amb l’hospital comarcal i el polígon Benieto a pocs metres.

L’actuació ha col·locat el característic “trencadís” sobre 1.800 metres quadrats per crear un nou tram amb la mateixa filosofia que el passeig Germanies. A més, la ciutadania disposarà d’altres 9.000 metres d’espai que afavoriran la consolidació d’aquesta zona.

Després de la visita, Diana Morant ha declarat que “fem un pas més per tenir una ciutat amable i sostenible en un espai amb molts serveis i per on circulen milers de persones cada setmana” i ha recordat que fa dues legislatures “aquest era un espai degradat. Una zona verda que servia de pàrquing mentre el veritable pàrquing estava buit. Ací mateix s’acumulaven cotxes mentre la ciutadania no podia gaudir de l’espai“.
L’alcaldessa va recordar que ja són dues les actuacions en aquesta zona que s’han realitzat gràcies a la Diputació de València. Sobre l’ens provincial, Morant ha agraït les iniciatives de la Diputació dirigides a millorar la vida dels ciutadans. “Són estructures financerament sostenibles i per això vull agrair el vicepresident i a la Diputació la seua aposta per la millora dels espais municipals i que la ciutadania puga cuidar-se gaudint d’espais més amplis“.

Per la seua banda, Josep Alandete va destacar el compromís del govern municipal per aconseguir una ciutat més amable, sostenible i saludable. “Amb aquesta actuació, garantim la continuïtat del passeig a l’altra vora del Serpis i l’integrem a l’entramat de la ciutat perquè deixe definitivament de representar una barrera, guanyant així un nou espai amable i verd per al veïnat. Es tracta d’una primera fase d’altres actuacions que aniran realitzant-se al llarg de la legislatura amb aquest objectiu. Treballem per un urbanisme sostenible a l’abast de les persones.“.

Finalment, Carlos Fernández Bielsa ha explicat que “hui és un dia important per a Gandia i la Diputació ha volgut estar ací per mostrar el seu suport. Gandia és un referent des de fa anys en les polítiques públiques destinades a ajudar les persones però també en intervencions que demostren el compromís amb la sostenibilitat, l’accessibilitat, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles“.
Gandia sempre ha estat una ciutat compromesa amb obrir espais públics als ciutadans per aconseguir que visquen millor. Per això, la Diputació ha d’estar de la mà amb aquests projectes on hem invertit prop de 600.000 € que converteixen entorns degradats en espais verds a disposició de tots els gandians“.

Finalitzada la vista, l’alcaldessa de Gandia i el vicepresident tercer de la Diputació han mantingut una reunió al despatx d’alcaldia on han abordat diversos temes que afecten ambdues administracions. Morant va aprofitar l’ocasió per a fer entrega a Bielsa d’una reproducció d’una rajola de Palau dels Borja.

Write your comment here ...

Deixa un comentari