Primeres 174 ajudes al comerç de Gandia
8 de juliol de 2020 per mesgandiagrup

El nostre vice-alcalde de Gandia, Josep Alandete, el coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, acompanyats del nostre regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, han realitzat hui la primera roda de premsa de forma presencial, després de l’estat d’alarma, per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada ahir dilluns.

Alandete ha recordat que, a pesar del confinament i la desescalada, la maquinària administrativa i política de l’Ajuntament mai ha parat i, des del 14 d’abril, s’hi han celebrat 11 juntes de Govern Local, una gran part amb caràcter telemàtic.

Pel que fa als assumptes tractats ahir, el vice-alcalde ha ressaltat, en primer lloc, l’aprovació del projecte de tele-comandament per a la supervisió de la xarxa de pluvials i claveguerams, amb un pressupost de 589.000 €. “Això ens permetrà una millora en el tractament de les dades, amb fibra, i un canvi electrònic de tota la xarxa”.

Per la seua banda, Prieto ha destacat les actuacions que ja estan en marxa a la urbanització de Montesol, a Marxuquera, per tal de pal·liar els danys ocasionats a la part pública per l’incendi devastador de l’agost de 2018. S’hi ha invertit més de 451.000 €, gràcies a una subvenció concedida a l’Ajuntament. “Complim el compromís adquirit pel govern local amb el veïnat de Montesol de fer-hi una inversió pública potent. Concretament, en la restauració (asfaltat, canonades…) de tres vials i totes les zones verdes o parcs públics molt danyats pel foc”.

El coportaveu també ha anunciat que el BOP de València ha publicat hui dimarts la convocatòria de les subvencions directes de l’Ajuntament de Gandia per a re-activar el sector turístic de la ciutat: 250.000 € per als hostalers i 175.000 € per a les instal·lacions turístiques. A partir de demà dimarts hi ha 20 dies hàbils per tal de sol·licitar les ajudes. “Un nou compromís del govern local per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector turístic”.

Precisament, la Junta de Govern Local va ratificar ahir la primera tanda d’ajudes concedides al comerç per a la re-activació del sector. Concretament, 174 (258.000 €) de les 740 sol·licituds admeses a tràmit. Totes, excepte 2, han rebut l’ajuda màxima de 1.500 € cada una. El 80% de les sol·licituds s’han formalitzat de forma telemàtica. “La idea és que cada setmana aprovem una tanda a la Junta de Govern Local. Hem decidit no esperar a que estiguen totes aclarides i facilitar el seu pagament ràpid”. Martínez ha explicat que també un gran nombre de sol·licituds estan pendents de detalls, com ara la falta de documentació de l’administració o de l’interessat mateix.

“Ens haguera agradat haver esgotat la totalitat de la partida prevista de 2 milions d’€ per a les ajudes, però 740 sol·licituds són una quantitat també important, tot i que per baix del desitjat per aquest govern”, ha conclòs el regidor de Comerç.

Write your comment here ...

Deixa un comentari