Els regidors d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, i de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, han informat este matí que el pàrquing subterrani de gestió municipal del Centre Històric (riu Serpis) oferirà a partir del pròxim dissabte, 13 de juny, 2 hores d’aparcament gratuïtes a tota la ciutadania durant aquest estiu. L’objectiu: reactivar el cor de la ciutat, impulsar les compres en els comerços i el consum en els locals hostalers davant la pandèmia de la covid-19.
Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’ampli paquet de mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de Gandia per a incentivar els sectors productius de la ciutat, per a pal·liar els efectes negatius de la crisi del coronavirus i dinamitzar l’economia local, com ara els dos milions d’euros en ajudes directes per al xicotet comerç, l’hostaleria i els serveis.
El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha explicat que “de la mateixa manera que en els pàrquing municipals no estava cobrant-se l’abonament laboral perquè no es podien utilitzar durant el confinament, ara que entrem en la fase final de la desescalada anem a ajudar a reactivar el centre històric oferint dues hores gratuïtes d’aparcament per a tota la ciutadania que desitge apropar-se al cor de la ciutat, independentment que vagen a comprar, a prendre un cafè, o simplement a passejar. Gregori considera que “ara més que mai hem d’impulsar el comerç urbà i l’hostaleria de la nostra ciutat, i és quan l’administració local ha d’estar al costat del ciutadà i de les xicotetes i mitjanes empreses”.
El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, per la seua banda, ha assenyalat que “aquesta mesura arredoneix tot el procés que hem fet per alliberar espai per al vianant al Centre Històric, amb 400.000 metres quadrats amb trànsit restringit, 100.000 metres quadrats per a passejar amb comoditat i 1.100 establiments amb 100 terrasses on poden asseure’s 4.000 persones”, qui ha afegit “si ja havíem contemplat el manteniment de les vies d’accés als pàrquings, amb aquesta nova mesura també ens avancem a una exigència que la UE ja està plantejant-nos: la sostenibilitat de les ciutats. En definitiva, el Centre Històric millorarà sensiblement la pacificació del trànsit en un espai únic a la Comunitat Valenciana”.
Esta mesura ha comptat amb el suport del sector comercial i hostaler. El president de la cooperativa del Centre Històric Comercial Gandia, Pedro Izquierdo, ha agraït la predisposició de l’alcaldessa Diana Morant; dels regidors Salva Gregori, Nacho Arnau i Ferran Martínez, i del govern municipal. “Amb esta iniciativa, des de la cooperativa del Centre Històric estarem encara molt més a l’altura d’un vertader centre comercial obert, obrint-lo a la ciutadania”.
D’altra banda, en referència a la restricció del trànsit en el Centre Històric, que s’aplicarà la nit del pròxim divendres al dissabte, a les 00.00 hores, Izquierdo ha dit que hem de progressar “cap a unes ciutats més netes, transitables i amables per als vianants. Sobretot amb la covid-19, quan necessitem que es garantisquen les distàncies socials”. També ha volgut deixar clar que en la cooperativa del Centre Històric “estem tots units per a defensar esta mesura”.
Per últim, el president de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric, Pere Montalbán, ha manifestat que “es tracta d’una mesura positiva i una manera de dinamitzar l’estiu i de donar tranquil·litat als nostres clients, sobretot en una època on encara estem patint els efectes de la pandèmia. La iniciativa de les 2 hores gratuïtes d’aparcament farà que la gent puga vindre i aparcar amb més comoditat i, tot i que siga temporal, serà molt beneficiosa”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari