Aprovació dels pressupostos per al 2020
3 de març de 2020 per mesgandiagrup

Els comptes municipals compten amb un capítol d’ingressos de 86.163.000 € i despeses per valor de 85.421.000 € i permetran que la xifra total que gestionarà aquest any el govern de la ciutat ascendisca a 140.000.000 € gràcies a les inversions d’organismes superiors amb la construcció del Palau de Justícia, el pla Edificant o l’Espai Sociosanitari de Roís de Corella, entre d’altres.

Els set aspectes més destacats del pressupost d’aquest any són:

1.- Augment d’un 3,5% de la quantitat destinada a serveis bàsics (neteja, recollida de fem, parcs públics, enllumenat públic…) fins a arribar als 20,8 milions d’euros (24,4% de tot el pressupost de la ciutat).
2.- Increment d’un 10,7% de les partides destinades al desenvolupament de polítiques de generació d’ocupació. Els pressupostos estipulen 2’1 milions d’euros en partides que impulsen i dinamitzen l’economia d’aquesta ciutat, com Turisme (1,3 milions d’euros), Promoció Econòmica (276.000 euros) i Comerç (490.000 euros). L’increment respecte a l’any passat és del 10,7%.
3.- 3.000.000 d’euros per a la partida de benestar social, el que suposa un augment del 20% respecte a l’exercici passat.
4.- Impuls de la millora i rehabilitació de les instal·lacions esportives de la ciutat amb 1,6 milions d’euros en els comptes municipals
5.- Pujada de la quantitat destinada a inversions on es contempla la finalització de les urbanitzacions de Les Foies i Sanxo Llop a més d’actuacions al Castell de Bairén i la nevasca de Marxuquera.
6.- 400.000 € per abordar projectes de turisme intel·ligent, l’oficina d’assistència al ciutadà, projectes de mobilitat intel·ligent, i serveis bàsics, entre d’altres per abordar la conversió de Gandia en una veritable Smart City.
7.- Promoció de la cultura, la identitat de les nostres festes i les tradicions amb 2 milions d’euros d’inversió entre els departaments de Cultura i Escena Urbana i Política festiva.

El vice alcalde, Josep Alandete va posar en valor la feina feta durant la passada legislatura.

Hui presentem els cinquens pressupostos legals d’aquest govern de progrés. Uns pressupostos que redueixen les desigualtats socials i ajuden als més necessitats al temps que generen oportunitats amb el suport als sectors productius, la posada en marxa dels plans d’ocupació de la Generalitat o les inversions de l’IVACE i la Diputació de València; o que permetran la finalització de les urbanitzacions pendents“.
Alandete també va destacar l’augment a les partides destinades als serveis bàsics, les inversions en matèria esportiva, en el desenvolupament de polítiques lligades a Smart City emmarcades dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a la Cultura i la Política Festiva o la nova partida destinada a la Memòria Democràtica.

Write your comment here ...

Deixa un comentari