La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del director General de Medi Natural, Daniel Muñoz, s’ha reunit aquest matí a Xeresa amb la vicepresidenta i responsable de Medi Ambient de la Diputació, Maria Josep Amigó, i la diputada de Mobilitat Sostenible i Mancomunitats, Dolors Gimenol’alcaldessa de Xeresa, Ana Isabel Peiró Canetl’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González i l’alcalde de Xeraco, Avelino Martorell.

L’objectiu de la trobada era analitzar la situació de la Marjal de la Safor i planificar accions per a conservar l’espai natural i posar-lo en valor.

En la reunió, mantinguda en l’Ajuntament de Xeresa, les representants de l’ens provincial han informat sobre el pla REACCIONA, la nova línia d’ajudes a municipis per l’emergència climàtica, que recollirà subvencions per a la mitigació, l’adaptació i l’educació climàtica dels municipis, amb ajudes per a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals amb un import global de 150.000 euros, animant i impulsant a “mancomunar el projecte de protecció i recuperació amb un pla director unitari entre els quatre pobles per conservar l’espai natural de la Marjal de la Safor”, ha explicat Amigó.

Dintre del projecte de conservació també podrà incloure’s la creació de la via ciclopeatonal per la marjal, segons ha explicat Gimeno, que connectarà amb la Via Verda entre Carcaixent i Dénia.

La Via Verda entre Carcaixent i Dénia està projectada per l’antic traçat del trenet Carcaixent-Gandia-Dénia, que va unir aquestes localitats fins a l’any 1974. L’itinerari, d’una longitud total de 66 quilòmetres, implica als nuclis poblacionals de bona part de la comarca de la Safor com “un element de vertebració que facilitarà la connexió entre els pobles amb respecte pel medi natural que encaixa en el model de mobilitat saludable que impulsem des de la Diputació”, ha assegurat la diputada de Mobilitat Sostenible i Mancomunitat.

Write your comment here ...

Deixa un comentari