Eco-gots en la Crida
3 de febrer de 2020 per mesgandiagrup

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, el regidor delegat de Falles, José Manuel Prieto, i el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, han presentat aquest matí els “eco-gots de Falles”.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de la regidoria de Gestió responsable del Territori i la Federació de Falles, a proposta d’aquests últims, amb la qual el Consistori posa a disposició de les Falles de Gandia 3.000 gots reutilitzables amb la imatge de les Falles de Gandia i l’Ajuntament. S’estrenaran al tradicional sopar de la Crida, el pròxim dissabte.

        “Estem molt satisfets de col·laborar amb aquestes iniciatives dels col·lectius de la ciutat, amb xicotetes accions vinculades al reciclatge, la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient. Entre totes i tots podem fer un món millor”, ha assegurat Izquierdo.

Per la seua banda, Gadea ha assegurat que les Falles són conscients de la gran quantitat de residus que generen les activitats que realitzen al carrer durant les festes. “L’any passat l’Ajuntament ja va fer una experiència pilot durant els concerts de la Fira i els joves fallers mateix ens transmeteren l’èxit de la iniciativa, que hem traslladat a les Falles, amb la col·laboració d’Alícia Izquierdo. Però no és la primera vegada que ens involucrem en accions de conscienciació i sostenibilitat, ja que la campanya d’Ecovidre, de reciclatge del vidre, ja està consolidada en els casals”.

Amb la iniciativa, la Federació de Falles vol ser la punta de llança i espera que s’hi sumen totes les comissions. De fet, el president ha confirmat que almenys 7 falles s’han interessat ja per comprar de forma conjunta els eco-gots. Tindran un preu simbòlic de 50 cèntims per a fomentar també la seua reutilització. “Amb aquestes accions voldríem situar-nos al capdavant d’altres ciutats que fan Falles”.   

 

Write your comment here ...

Deixa un comentari