Afrontem el temporal de vent, pluja i mar a Gandia
20 de gener de 2020 per mesgandiagrup

La nostra regidora de Gestió Responsable del Territori, Alicia Izquierdo, ha comparegut junt amb els regidors de Seguretat Ciutadana i Serveis Bàsics, Nacho Arnau i Miguel Ángel Picornell, respectivament, per tal d’informar de les incidències amb motiu del fort temporal de pluja, vent i mar que afecta Gandia durant les últimes hores, amb un acumulat aproximat de 90 litres per metre quadrat.

Des del divendres passat es va posar en marxa un dispositiu especial amb mesures preventives, com ara el tancament de zones inundables, parcs i jardins… I, finalment, ahir a la vesprada, davant el decret d’alerta roja, es va decidir suspendre les classes i l’activitat a totes les activitats a les instal·lacions esportives i municipals per a hui dilluns.

De fet, hi ha hagut prou complicacions per culpa del vent i el temporal marítim. A la platja, la mar ha superat en alguns punts el passeig marítim provocant desperfectes sobre les infraestructures i mobiliari urbà. Al Club Nàutic, l’aigua ha entrat a alguns baixos, etc… D’igual manera, a Rafalcaid, la força de les ones, d’entre 7 i 8 metres, ha superat les motes i ha provocat xicotetes inundacions a les cases de primera línia.

Hi ha hagut múltiples incidències per caigudes d’arbres, com ara un pi de grans dimensions al pati del col·legi Calderón del Grau, una palmera al solar de l’antic hospital comarcal, etc… També s’han registrat caigudes de tancats, etc… “Les quadrilles de neteja i parcs i jardins, fan seguiment de barrancs i sèquies, i treballen en coordinació amb bombers i policia local. Hem doblat els serveis i estem de guàrdia per tal de garantir la normalitat. També el riu Serpis al seu pas pel nostre terme està controlat. Ha pujat el nivell perquè han obert comportes i només ha provocat xicotets problemes a la desembocadura on s’han col·lapsat les dues pujades d’aigua, del riu i la mar”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari