Nova edició de la campanya ‘CINEMA EN VALENCIÀ’
12 de novembre de 2019 per mesgandiagrup

Nova edició de la campanya ‘CINEMA EN VALENCIÀ’ amb l’objectiu de promoure i normalitzar l’ús social del valencià a través del cinema.

El nostre regidor de Promoció del Valencià, Nahuel González López, ha presentat la campanya per reivindicar més films doblats o subtitulats en la nostra llengua, així com fer visible la problemàtica del sector audiovisual valencià i reclamar produccions en la llengua pròpia:

“Amb diversos escenaris (els cines ABC i el Teatre Serrano) i variada programació, tant per a públic adult (estudiants i població en general) com per a infantil i juvenil, les tres in stitucio ns hem dut endavant la campanya, amb el convenciment de la importància de poder oferir cinema en la nostra llengua, em versió original subtitulada o doblada. Per a nosaltres és fonamental fomentar i normalitzar l’ús social del valencià, també des de la cultura”

A més, cal fer visible la problemàtica del sector audiovisual valencià; un sector laboral que compta amb dificultats per a obrir-se pas per la manca d’espais de comunicació que aposten per la llengua pròpia al nostre territori. És, per tant, un sector que travessa enormes dificultats des d’una perspectiva lingüística. “Necessitem i reclamem produccions en la llengua pròpia, perquè hem d’acabar amb aquest desert lingüístic que el valencià té en el sector audiovisual”. Les xifres de les diferents campanyes de cinema en valencià han fet visible la voluntat del poble de viure en valencià, i per a aconseguir-ho, resulta fonamental que s’oferisca cinema en la nostra llengua de manera habitual i generalitzada, així com d’altres creacions culturals, segons ha assegurat.

Programació

En l’edició d’enguany, atesa la gran acollida que sempre ha tingut la campanya, es vol continuar amb l’oferta de cinema de qualitat en valencià:

  • Dijous 14 de novembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): “La societat literària i el pastís de pela de patata”, de Mike Newell.
  • Dijous 28 de novembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): “Dia de pluja a Nova York”, de Woody Allen.
  • Dijous 12 de desembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): “Dilili a París”, de Michel Ocelot.  Sessió matinal per a escoles.
  • El preu de l’entrada és 2 €, gratuïta amb el carnet universitari i de Biblioteques.
Write your comment here ...

Deixa un comentari