La Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana ha seleccionat el projecte presentat per l’Ajuntament de Gandia per a la regeneració urbana del Raval amb 2,6 milions i la rehabilitació de 106 habitatges.

El nostre portaveu, Josep Alandete Mayor , vicealcalde i regidor d’Urbanisme, han comparegut aquest matí, junt amb altres membres municipals, per presentar aquesta gran notícia per a la nostra ciutat.

Una iniciativa que tots els compareixents han qualificat com una “molt bona notícia per a Gandia en general i per a la barriada del *Raval en particular”, ja que implica que Gandia disposarà de 2,6 milions d’euros per a la rehabilitació de 106 immobles del *Raval (amb la possibilitat d’ampliar a més habitatges) i la regeneració d’espais públics en aquesta barriada.

De total dels 2,6 milions d’euros, el Ministeri aporta 1.246.000 milions, la Conselleria 215.000 euros mentre que el consistori farà una aportació de 300.000 euros. A més, està previst que els propietaris realitzen una aportació de 800.000 euros. Sobre aquesta última quantitat, l’alcaldessa ha explicat que “farem tot el possible per a establir mecanismes de finançament perquè aquest cost siga el més proporcionat i equitatiu possible a causa de les possibilitats econòmiques de cada veí” i que ja s’han establit converses sobre aquest tema amb la Conselleria.
La intervenció millorarà notablement la imatge d’un dels barris més emblemàtics i antics de Gandia. Aquest districte compta amb un parc immobiliari d’habitatge molt envellit, amb problemes d’accessibilitat, de confort climàtic i d’eficiència energètica que aquesta subvenció ajudarà a remeiar.

A part de la rehabilitació d’habitatges, l’ajuda permet també el cofinançament d’obres que incorporen activitats professionals, comercials i terciàries en el barri que contribuiran a posar en marxa el seu teixit productiu.

A més, el ARRUR també incorpora una important inversió en la millora urbana i la integració paisatgística dels espais públics. D’aquesta manera el ARRUR planteja intervencions al carrer Pare Ferris o Morán Roda, al costat d’una necessària oxigenació del Centre Social del *Raval a través de la creació d’una xicoteta plaça pública o espai lliure.

Write your comment here ...

Deixa un comentari