Per quart any el Centre Històric de Gandia sonarà i ballarà el pròxim dissabte, 26 d’octubre, al son de la música i danses valencianes a la IV Dansà del Centre Històric de Gandia.

IV Dansà Centre Històric

Està organitzada pel Grup de Danses Brials i Postisses, la Junta de Districte i l’Associació Veïnal del Centre Històric, amb la col·laboració dels comerciants, l’Escola Pia…

Així, a les 19 hores s’iniciarà una cercavila des de la plaça de l’Escola Pia pels principals carrers del Centre Històric fins al carrer Duc Carles de Borja on s’iniciarà la Dansà, “el ball més estès i popular a les nostres terres. Balladors i balladores de diferents comarques (La Safor, les Riberes, les Marines, la Vall d’Albaida, la Costera o l’Horta) amb indumentàries diverses (tampoc cal dur-hi vestimenta tradicional) la ballaran al seu estil. Hem triat Duc Carles de Borja, perquè és un carrer molt llarg i recte, entre dues places emblemàtiques com l’Escola Pia i el Beat”, han destacat Domingo Valls i Paqui Escrivà, de Brials i Postisses.

A les 22 hores, s’iniciarà el “Sarau de Tardor”, a la plaça de l’Escola Pia amb l’actuació de la Rondalla La Comarcal.

Tots els grups participants rebran un socarrat amb un disseny modern i vinculat a Gandia, realitzat des de Brials i Postissos.

El nostre portaveu i president de la Junta de Districte del Centre Històric, Josep Alandete Mayor, ha animat la ciutadania a apropar-s’hi i a participar-hi ballant i ha agraït la iniciativa dels organitzadors i col·laboradors, així com  “l’esperit de reviscolament de la nostra cultura popular i les danses valencianes, gràcies al Grup de Danses Brials i Postisses”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari