Els Co-portaveus de Govern: el nostre portaveu Josep AlandeteVice-Alcalde i regidor d’Urbanisme, i el Tinent d’Alcaldessa, José Manuel Prieto, han comparegut hui davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local.

Així, destaquen les primeres resolucions favorables d’un total de 61 ajudes complementàries (a les assegurances…) sol·licitades i destinades a pal·liar els danys de l’incendi forestal de Marxuquera (l’estiu de 2018), sobre instal·lacions, béns i infraestructures o d’altres sectors econòmics diferents del forestal (103.603,93 €) i en bens mobles i immobles de persones físiques i jurídiques (102.686,50 €). Fins a un import màxim de 15.000 euros.

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, informarà pròximament sobre les resolucions que afecten a les ajudes agro-forestals sol·licitades.

Com ja s’ha explicat en altres ocasions, el remanent de la quantitat total d’ajudes, que excedeix a les sol·licituds, es destinarà a pal·liar els danys sobre infraestructures públiques. Com ara el pont de Monte Pino. “Anem a reformar-lo completament, perquè a més dels danys té deficiències tècniques. Hi farem un camí de calçada, hi ampliarem les voreres, hi eliminarem els pilars, etc… L’actuació té la seua complexitat tècnica, com ara el pas d’un canal de reg, etc…”, ha explicat Alandete. Les obres tenen un cost de 344.000 € i podrien començar abans de finals d’any, amb una durada de 4 mesos. Mentrestant, s’hi habilitaran dues vies d’accés alternatives i provisionals: per les pistes de tennis antigues i pel pont (s’hi arreglarà la barana també afectada pel foc) del camí de la Bassa dels Peres.

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha informat de la recepció d’una subvenció de 22.681 € per tal de posar en valor les sendes turístiques locals.

Write your comment here ...

Deixa un comentari