La setmana passada, el nostre portaveu Josep Alandete Mayor, Vicealcalde de Gandia i Regidor d’Urbanisme, es va reunir amb l’associació de promotors i constructors de La Safor, l’Institut Valencià d’Edificació i amb l’associació de Promotors Públics del Sòl, per treballar les diferents modalitats contractuals per a la construcció d’habitatge protegit i habitatge social en les parcel·les públiques a la nostra ciutat.

El Govern de Gandia és més que conscient que el preu de l’habitatge a la ciutat està desbocat. Especialment sagnant és el cas del lloguer, que, segons els últims indicadors, es troba en màxims històrics.

“Som conscients de les dificultats per accedir a un habitatge digne a la nostra ciutat i des d’aquest govern estem treballant perquè els veïns i veïnes de la ciutat tinguen accés a un habitatge en unes millors condicions, això és, que no requerisquen dedicar pràcticament tot el seu sou a pagar el lloguer.” ha explicat Alandete. 

Al mateix temps, coneix de sobres que hi ha moltes persones, preferentment els més joves, que amb els seus salaris no poden assumir, en moltes ocasions, la qual cosa se’ls demana per a poder tindre el seu propi habitatge, encara que siga en règim d’arrendament.

En aquesta tessitura, una de les màximes que s’han proposat des dels departaments d’Urbanisme, en mans del vicealcalde Josep *Alandete, i d’Habitatge, que dirigeix Amparo Victoria, és la de buscar fórmules per a abaratir els preus i que més veïns i veïnes de la ciutat tinguen accés a un habitatge en unes condicions dignes, això és, que no requerisquen dedicar pràcticament tot el seu sou a pagar el lloguer.

Entre les diferents vies que s’estan explorant, una de les quals més força presa i més a mà té l’ajuntament és la de traure a subhasta solars municipals perquè empreses que estiguen interessades construïsquen edificis d’habitatges protegits o destinats al lloguer social.

 

Write your comment here ...

Deixa un comentari