El Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marza ha visitat aquest matí el CEIP Cervantes i l’ Ies Veles E Vents, que enguany han sigut uns dels 7 centres escolars que han estrenat noves instal·lacions.

També hi eren presents el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya i el nostre portaveu Josep Alandete Mayor, Vicealcalde de Gandia i Regidor d’Urbanisme. 

Marzà ha recordat que el primer Govern del Botànic s’hi va trobar amb més de la meitat dels centres educatius que necessitaven un actuació, una reforma o nova construcció. “Una autèntica barbaritat. Per això ens calien més mans per a poder posar en valor i anar més ràpid. I és el que vam fer amb l’Edificant, delegar en els ajuntaments la redacció i execució dels projectes, assegurant-los els recursos econòmics, la gran diferència amb els anteriors governs. No només posem més instruments, sinó que també més recursos a mesura que es van adjudicant les obres. De fet, vam començar amb una inversió de 700 milions d’€ i estem ja pels mil milions”.

El Vice-Alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, ha recordat que ja s’han acceptat totes les delegacions de competències per a millorar 13 centres educatius públics de Gandia (8 col·legis de Primària, 4 de secundària d’ESO i un centre d’educació especial). Les reformes i ampliacions que van a fer-se en estos espais educatius (amb un col·legi totalment nou: Les Foies), seran tot un referent i acompliran amb totes les necessitats de l’alumnat i el professorat.

“Així, van a encetar-se nombroses obres (algunes d’elles ja han conclòs, com la del CEIP Joan XXIII, al Grau), per a tindre unes infraestructures escolars tal com corresponen a la nostra ciutat. I seguirem treballant amb la Conselleria d’Educació, perquè s’acomplisquen els terminis establerts. En aquests moments, estan a punt de lliurar-se els projectes dels IES Tirant, Ausiàs March i del CEIP Les Foies. Una vegada tinguem els projectes, redactats d’acord amb les necessitats educatives dels centres, amb reunions permanents amb els equips directius i els departaments d’Urbanisme i Educació, començaran els tràmits per a la licitació de les obres. Per tant, esta legislatura serà revolucionària en l’àmbit educatiu a Gandia: perquè en tan sols quatre anys atendrem totes les necessitats dels centres educatius públics de la nostra ciutat (algunes d’elles històriques), complint amb un dels principals objectius del govern de Gandia i del Botànic”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari