El Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural ha assistit al Building Museum Reputation Conference que ha tingut lloc en el Museo de la Universidad de Navarra de Pamplona.

Assistiren directors generals, gestors i directors de comunicació de museus, empreses i institucions interessades en el patrocini de museus i en la creació i sosteniment de la seua reputació de la qual, els actius intangibles són claus per a la creació de valor dels museus així com l’aliança estratègica amb les institucions i patrocinadors. En resum, el s’ha dedicat a reflexionar sobre els factors interns i externs que influeixen en la reputació dels museus, de les ciutats on s’ubiquen i dels seus gestors.

Hi participaren les figures més rellevants de la museística europea com ara:

 • Miguel Falomir, director del Museo del Prado
 • ikhail Piotrovsky, director del Museo de l’Ermitage [Hermitage?] de Sant Petersburg
 • Penelope Curtis, directora del Museu Calouste Gulbenkian de Lisboa
 • Axel Rügel, director de la Royal Academy of Arts de Londres
 • Gilles Lipovestky, filòsof i sociòleg
 • María Bolaños, directora del Museo Nacional de Escultura de Valladolid
 • Juan Ignacio Vidarte, director del Museo Guggenheim de Bilbao

Entre altres tants tècnics i responsables d’institucions com la Fundación Juan March, Fundación Telefónica, Fundación Bancaria “La Caixa”, Iberdrola, Axa… Totes aquestes personalitats del món del museus tractaren temes que versaren i feren reflexionar al voltant dels següents objectius:

 1. La reputació i la gestió dels actius intangibles en el govern corporatiu dels museus per aconseguir que siguen unes institucions diferents, rellevants i amb impacte social y cultural.
 2. Descobrir les claus de la reputació basada en la qualitat dels projectes i la qualitat apercebuda pels seus stakeholders (interessats) que fan créixer en legitimitat els museus.
 3. Establir relacions amb col•legues del sector per tal d’establir aliances i afavorir el networking
 4. Aprendre de bones pràctiques per millorar el projecte museístic i la relació estratègica amb els skateholders.
Write your comment here ...

Deixa un comentari