L’artista i escultor de l’obra “Sense Sentit”, Jesús Martín, ha soldat aquest matí la rossa que havia sigut arrencada la setmana passada i que va ser trobada gràcies primer a la denúncia de la ciutadania i després a què una veïna la trobara intacta i la portara a l’Ajuntament.

Una trucada telefònica a un mitjà de comunicació local alertava de l’atac. I, quan l’autor ja treballava en la confecció d’una nova rosa, una  dona va trobar l’original, la número 13, en perfecte estat i la va tornar a l’Ajuntament de Gandia.

El nostre regidor responsable de Memòria Democràtica a l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha assistit hui a la restauració de l’obra: “Per això, vull agrair la col·laboració ciutadana i a l’artista per refer el desperfecte, de forma desinteressada”. González ha tornat lamentar i condemnar l’atac i ha recordat que els danys al patrimoni artístic estan considerats un delicte penal. “Tot i això, des de l’Ajuntament anem a continuar treballant per donar difusió a la Memòria Democràtica a Gandia, com en aquest cas les 13 dones que foren torturades, violades i assassinades. En homenatge també a totes les dones que van patir la repressió franquista”.

L’escultura, “Sense Sentit”, es va instal·lar temporalment a la plaça Major el 5 d’agost passat, coincidint amb la commemoració del 80 aniversari de l’afusellament de les 13 roses roges, l’any 1939. Representa un roser amb el mateix nombre de pètals que de víctimes, 13. Aquest sorgeix d’una roca, que simbolitza el paretó on foren afusellades, on hi ha el mateix nombre de casquets que de pètals. Aquests últims, tenen l’edat i el nom de cadascuna de les víctimes per a donar més realisme a l’obra. “Vull agrair a la ciutadania de Gandia la sensibilitat cap a la Memòria Democràtica i que s’haja involucrat per retornar la rosa”, ha assegurat Martín, qui ha anunciat que en els pròxims dies hi col·locarà una placa explicativa de l’obra.

 

Write your comment here ...

Deixa un comentari