“La veu dels refugis” per fer front a l’oblit
14 d'agost de 2019 per mesgandiagrup

Els nostres regidors Alicia Izquierdo i Nahuel Gonzalez, delegats de Patrimoni Cultural i Memòria Democràtica, respectivament, han anunciat aquest matí que Gandia ha rebut una subvenció de 9.400€ destinada a la recuperació de la memòria democràtica, en aquest cas, els refugis que es van realitzar a Gandia durant la Guerra Civil per tal de protegir als ciutadans dels atacs feixistes.

El projecte “La veu dels refugis” va començar l’any passat on van ambientar els espais del Prado i de darrere l’Ajuntament per tal de poder d’utilitzar-los com a material didàctic per a les escoles locals. La finalitat era complementar la part teòrica amb el paper actiu dels xiquets i xiquetes que assistisquen a aquestes excursions.

González: “L’aposta per la unió democràtica és firme que, com podem veure, la subvenció no és, solament, de l’Ajuntament de Gandia, sinó que la Conselleria i el Govern del Botànic estan implicant-se per poder donar visibilitat, que ja feia falta per tancar eixes ferides que encara estan obertes”.

Izquierdo: “Com les unitats didàctiques ja estan fetes, ara podem anar més enllà i obrir-ho, no tan sols per a Gandia, sinó per a tots els centres educatius de La Safor”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari