Aquest matí s’ha presentat l’exposició itinerant L’Àrtic es trenca’, una singular mostra que té per finalitat donar a conéixer l’importantíssim paper dels ecosistemes del pol nord i conscienciar de la importància de la conservació de la regió polar. El acte ha comptat amb la presencia dels nostres regidors Alícia Izquierdo, regidora de Gestió Responsable del Territori i Nahuel González, regidor de Cultura.

Les altes temperatures dels últims estius han accelerat el desglaç superficial de l’Àrtic. Les fractures d’icebergs no fan més que evidenciar els símptomes del procés de transformació d’una de les zones més sensibles de la Terra. Aquest canvis, que estan desencadenant una acceleració del canvi climàtic, afectaran el clima de tot el planeta.

L’exposició pretén fomentar el pensament crític i sensibilitzar sobre un problema mediambiental important: els efectes del canvi climàtic a l’Àrtic i les seues conseqüències per a la resta del planeta

“L’Àrtic es trenca” compta també amb audiovisuals que expliquen què és una aurora boreal o les diverses classes de gel, i interactius on, entre d’altres, es mostra com es desfan els casquets polars i és possible observar el pèl d’un ós polar, líquens i plantes carnívores.

A més, un conjunt de peces procedents de Nunavut (Canadà) i el nord d’Alaska ens acosten a la vida i cultura dels seus habitants. Els visitants poden escoltar un conte inuit-yupik i música sami, sentint-se immersos en l’extraordinària regió àrtica..

L’exposició es podrà veure en un innovador espai que recrea el gèlid ambient de l’Àrtic on es possible descubrir els intrinsecs del l’Àrtic.

L’exposició organitzada per La Caixa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, es podrà visitar al Passeig del Port, fins al pròxim 12 de setembre del 2019.

Write your comment here ...

Deixa un comentari