Hui hem rebut a la nova Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Perez Garijo, que ha visitat aquest matí la ciutat i s’ha reunit junt amb els nostres regidors Josep Alandete Mayor, Vicealcalde de Gandia i Nahuel González López, regidor de Memòria i Qualitat Democràtica, i amb l’Associació de Familiars de la Fossa del Cementeri de Gandia, on hi ha una o vàries fosses comunes sense identificar que podrien amagar 62 cossos de la nostra ciutat, comarca i localitats veïnes.

La presidenta de l’Associació de Familiars de la Fossa del Cementeri de Gandia, Nuria Martín, ha agraït la col·laboració de les administracions, “ja que fins fa molt poc als familiars ens era molt difícil, perquè no teníem informació ni recursos”. Martín ha fet una crida a tots els familiars d’assassinats durant el franquisme, “encara que no vulguen recuperar els cossos, però que tinguen informació que ens puga ser útil per localitzar el lloc exacte de la fossa o fosses. El problema és que queden molts pocs fills amb vida i les vídues o vidus, per por, no contaven res als seus fills i néts sobre el lloc dels enterraments. Hem de facilitar al màxim la feina a historiadors, arqueòlegs…”.

El nostre regidor Nahuel González ha assegurat que des de la regidoria de Memòria i Qualitat Democràtica continuaran impulsant “activitats i accions de Memòria Democràtica, que donen continuïtat a la tasca de recerca de fosses comunes, dinamització dels refugis, etc. Perquè isca a la llum part de la història amagada. Tenim edificis emblemàtics de la República on s’hi van viure episodis molt negres de la nostra història. I la nostra obligació és poder donar-los difusió i contingut perquè la memòria siga la ferramenta que construïsca un futur democràtic a la nostra ciutat”.

Per això és important la col·laboració de tot el qui tinga informació sobre la seua ubicació: ?victimesfranquismegandia@gmail.com

Perquè un país que no té memòria està condemnat a repetir els seus errors.

Write your comment here ...

Deixa un comentari