El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, ha presentat hui juntament amb David López, organitzador, el XII Festival de Guitarra Gandia. Salvador García “Panxa Verda”, del 28 de juny al 6 de juliol, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

González ha destacat que es tracta d’un Festival ja consolidat i amb molt de prestigi al nostre territori i internacionalment. “És un orgull poder rebre artistes d’aquesta categoria a Gandia. La nostra ciutat és també un referent musical internacional a l’estiu gràcies a festivals com aquest i el Marquesa Concerts o Polisònic. Per això, convide la ciutadania a gaudir d’aquests concerts i a conèixer un poc més la cultura musical associada a la guitarra”.

PROGRAMA 

  • Divendres 28 de juny – 20 h: Homenatge a Salvador Valls, qui va ser professor de guitarra en Gandia, en commemoració del 10 aniversari de la seua mort. Hi participaran antics alumnes, amics i companys, com ara: Rubén Parejo, David López, Aris Valls, Ausiàs Parejo o Elena Tarrazó. Entrada lliure.
  • Dilluns 1 de juliol – 20 h: Rubén Parejo, premiat a concursos internacionals. Com a solista ha actuat a gairebé tot Europa i Amèrica. I, recentment, al Japó. Entrada: 5 €.

  • Dimarts 2 de juliol – 20 h: David López, Gabriel Guillén (figura guitarrística internacional de la nova generació), i el guitarrista nord-americà, David Madrigal. Entrada: 5 €.

  • Dimecres 3 de juliol – 20 h: Concert dels premiats en el III Concurs de Joves Intèrprets: David Escobar, Ausiàs Parejo i Alejandro Nogales. Seguits del prestigiós guitarrista flamenc internacional, Juan de Pilar. Entrada: 5 €.

  • Dijous 4 de juliol – 20 h: Tambora Guitar Quartet. Concert de joves intèrprets del Conservatori de València: Joan Campos Salvador, Milen Petrov, Alejandro Pérez Carpio i Carles Ródenas Martínez. I l’actuació de la guitarrista japonesa de projecció internacional, Tomomi Kohno. Entrada: 5 €.

  • Divendres 5 de juliol: Fase eliminatòria de les categories C i D del IV Concurs de Joves Intèrprets (18.30 h). Audició d’alumnat (20 h). Entrada lliure.

  • Dissabte 6 de juliol: Fase final IV Concurs de Joves intèrprets (10 h). Prova de guitarres Esteve i Valentín Andronic. Amb la col·laboració especial de Paco Oltra. Audició d’alumnat, lliurament de premis i diplomes (18.30 h).

Paral·lelament al festival i al concurs, hi haurà cursos o classes magistrals, en els quals participen 7 alumnes de la universitat de Dallas (EUA) i d’altres provinents d’Itàlia, Mèxic, Portugal, etc. Cada any augmenta el nombre de participant.

Write your comment here ...

Deixa un comentari