El nou regidor de Cultura, Nahuel González, i el director i fundador de la companyia La Cubana, Jordi Milà, han presentat aquest matí davant del Teatre Serrano l’espectacle “Adiós Arturo”, que arriba a partir de demà i fins al diumenge a Gandia.

“Per a Gandia és un orgull rebre una companyia del prestigi internacional de La Cubana, que sempre tindrà les portes obertes de la ciutat i del Teatre Serrano”, ha destacat González.

Milà, ha explicat l’espectacle davant els mitjans de comunicació i els curiosos que s’hi ha apropat; després la companyia al complet ha interpretat un parell de números musicals a manera d’aperitiu del que es podrà veure durant aquests pròxims dies en el Serrano.

“En  “Adiós Arturo” toquem un tema molt teatral que, tot i ser trist i luctuós, pot arribar a ser molt divertit. Ens referim al món dels enterraments, dols i funerals. Abans de “posar-nos a la feina”, vam voler, això sí, trobar una fórmula que distanciara a l’espectador de qualsevol record personal relacionat amb el tema. Creiem que hem trobat la fórmula.Comptem d’una manera boja i divertida, la parafernàlia que es crea a partir de la defunció d’una persona i la preparació del seu funeral. En aquest cas, un personatge públic molt conegut, i que a través dels seus amics i família, el públic coneixerà els seus últims desitjos i els entrellats de la seua vida més íntima. Tot això, és clar, amanit al més pur estil “cubaner”, amb molt d’humor, música, sorpreses i participació del públic. Rient-nos sanament del mort i de qui el vela”.

Aquest era el pensament d’Arturo Cirera Mompou, un dels personatges més importants en el món de les arts i de la cultura mundial. Nascut a Gandia en 1918 quan el seu pare d’oritge català exercia de metge de capçalera a la ciutat, on va viure durant la seua infància. Ha sigut un artista polifacètic (pintor, escriptor, escultor, compositor musical, director, actor, col·leccionista d’art…) Un home, que guardant les distàncies, podríem dir que era “quasi” un personatge del renaixement, i que ha sigut valorat com l’artista multidisciplinari que més ha aportat al desenvolupament cultural d’Europa després de la Segona Guerra Mundial.
Solter, ateu de convicció i de clares idees liberals, Arturo era una persona poc convencional que ha viscut intensament totes les facetes de la seua vida, apartant-se dels patrons de conducta estipulades socialment, vivint al seu aire i fent en tot moment el que li ha donat la gana.
Malgrat la seua gran popularitat era una persona molt pròxima i accessible, que no tenia problemes a acostar i compartir els seus coneixements artístics a persones de diferents classes socials i diferents edats.
No solament ha deixat un important llegat a nivell artístic, sinó que en 101 anys ha aconseguit pastar una important fortuna que ha dedicat a la creació de diferents associacions culturals i a la fundació que porta el seu nom per a donar acolliment als joves talents artístics del país.
No ha tingut descendència. La seua única família és Ernesto, el lloro amb qui ha conviscut els últims quaranta anys; i un exèrcit de nebots de diferents generacions que sempre han viscut a la seua empara i als quals ha encarregat la preparació d’una especial cerimònia de comiat, a la qual assistiran personalitats de tot el món.

“Adiós Arturo” es podrà gaudir des de demà divendres 21 fins al diumenge 23 de juny, amb un total de 3 funcions. L’espectacle que es va estrenar al maig del passat any a València, està de gira per tota Espanya i, de moment, porta més de 173.000 espectadors en les 267 funcions realitzades fins ara.

Write your comment here ...

Deixa un comentari