El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat per la gerent del Teatre del Raval, Isabel Cogollos, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a informar sobre el programa que amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Reciclatge es duran a terme a Gandia.

Les activitats estan contemplades dins del festival RRRR! Art i reciclatge, que enguany arriba a la seua quarta edició. Es tracta d’una iniciativa de LaCasaCalba (gestora del Teatre del Raval) desenvolupada en col·laboració amb el departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia i que té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

El compromís del Teatre del Raval amb el reciclatge queda palés dia a dia, sobretot en el festival RRRR! Art i reciclatge que organitzem conjuntament i que és revolucionari en tot l’estat espanyol, perquè és una iniciativa original i única”, ha manifestat l’edil.

A pesar que el gruix de la programació del RRRR! Art i reciclatge es desenvolupa a l’octubre, cada trimestre i amb motiu de celebracions relacionades amb el medi ambient el Teatre del Raval també duu a terme activitats puntuals. “El dia mundial del reciclatge és una oportunitat magnífica per a reivindicar-lo des de les diferents disciplines de l’art: teatre, plàstica, exposició, debat”, ha explicat Ródenas.

Isabel Cogollos ha assenyalat que “l’esdeveniment està emmarcat dins del RRRR! Art i reciclatge, el punt central de la qual es desenvoluparà a l’octubre, però al llarg de tot l’any fem diverses activitats per a expandir el festival”.

El dissabte 18 de maig, de 18 a 22 hores es podrà visitar l’exposició Els claus del canvi sobre consum responsable, elaborada pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). La mostra reflexiona sobre com la producció i el consum excessiu generen sobreexplotació dels recursos, contaminació del mitjà i desigualtats socials.

El mateix dia el Teatre del Raval oferirà dues representacions. A les 18 hores, Üiqü’is, de la companyia La Panda de Yolanda, “una obra de teatre plenament interactiva en la qual el públic s’integra dins de l’obra”, ha comentat Isabel Cogollos. A les 19 hores, El Triangulista presenta el seu espectacle A les golfes.

Per a acabar, a partir de les 20 hores es projectarà el documental Demà (*Demain) de Cyril Dion i Mélanie Laurent, que tracta l’impacte d’un estudi  que anunciava de manera catastrofista la possible desaparició de part de la humanitat entorn de l’any 2100. En el seu recorregut a través de deu països, els autors demostraran que és necessari intervindre per a protegir el nostre planeta. Després del documental s’obrirà un debat entre el públic assistent.

 Es convida a la ciutadania a participar d’aquesta festa del reciclatge, perquè, com ha conclòs Isabel Cogollos, “el món pot canviar i està a les nostres mans”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari