Informació sobre canvis al Parc del País Valencià
17 d'abril de 2019 per mesgandiagrup

El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les modificacions dutes a terme en el Parc del País Valencià.

Dilluns passat es va procedir al trasllat del recinte per a esplai de gossos fins ara situat al carrer Reis Católics, a un altre sector dins del mateix parc, concretament a l’avinguda de les Esclaves.

Aquest canvi d’ubicació del parc caní s’ha dut a terme després d’haver sigut sol·licitat en procés participatiu pels veïns i veïnes del barri de Roís de Corella. “Amb el resultat de la consulta veïnal es va fer un informe i la Junta de Districte de Rois de Corella va aprovar una sèrie de canvis al parc”, ha assenyalat Ródenas.

Seguint les propostes de la ciutadania ja s’han realitzat algunes actuacions: S’ha creat una bardiza  perimetral al voltant de tot el parc amb espècies autòctones (murta, entre altres).

També s’ha dotat de més ombra la zona, després de ser la proposta més demandada. L’edil ha comentat que “és un parc que ha passat per accions que han destrossat el patrimoni arbori que hi havia, com el turbonado de fa uns anys, que va acabar amb vint arbres”.

El canvi d’ubicació del parc caní també està vinculat a la falta d’ombra i a les olors generades en l’anterior recinte en els dies de pluja.

El regidor ha explicat el motiu de l’elecció del nou espai de l’avinguda de les Esclaves: “Hi havia una zona aïllada al costat de la piscina que no tenia ús pràcticament, excepte el qual li donava la gent per a anar amb els gossos”, ha comentat l’edil. Les dimensions del nou recinte són similars a les de l’anterior, però amb l’avantatge de disposar de més ombra. En tractar-se de la zona més antiga del parc, compta amb arbres madurs amb un sistema radicular potent, condició necessària perquè l’ús que fan els gossos no afecte tant la vegetació.

En l’actualitat existeixen huit parcs per a cans a la ciutat, amb accés lliure i sense límit d’horari, que estan sotmesos a la contracta de neteja encarregada del seu manteniment i que, de manera setmanal, neta i desinfecta aquests recintes.

Ródenas ha manifestat que s’han anat eliminant els anomenats “pipi-ca”, espais reduïts destinats a les deposicions dels animals, “perquè generaven zones insalubres que resultaven una molèstia per als veïns del barri. S’han anat transformant en parcs canins, espais més amplis on conviuen gossos i els seus propietaris.

D’altra banda, en les pròximes setmanes es plantarà un total de 53 arbres, actuació també contemplada en el procés de participació ciutadana. “Així es recupera el parc a nivell per a plantar bosquets d’arbratge mediterrani i també reforçar altres zones com l’entrada des dels Jutjats amb un passadís de xops”, ha indicat Ródenas, qui ha recordat que en el seu moment ja es va habilitar aquesta entrada perpendicular al parc aprofitant pedres de l’antic mur del passeig marítim.

També s’ha instal·lat un cartell amb un logotip i el nom Parc del Pais Valencià en l’entrada al mateix per la zona de la piscina.

Per falta de pressupost, queda pendent la instal·lació d’un bany públic dins del recinte.

Write your comment here ...

Deixa un comentari