Els regidors de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i Xavi Ródenas, respectivament, acompanyats de l’artista SFHIR, han convidat la ciutadania a presenciar els treballs que el madrileny està realitzant a un mur del Ceip Joan Martorell (a Beniopa), fins al pròxim diumenge.

Es tracta de la quinzena intervenció del projecte municipal Serpis Urban Art Project que busca potenciar l’art urbà pels diferents barris de la ciutat i fer reflexionar sobre valors com la pau, la solidaritat, la natura, la igualtat, la diversitat, etc… “Aquesta intervenció compta amb un artista amb molt de nivell i molt reconegut internacionalment. És important també, perquè és la primera que es realitza a Beniopa, compta amb el suport de la junta de districte, i perquè ha estat el centre educatiu qui ens va fer la proposta”, ha explicat González.

L’autor, que ve de pintar un altre mural a Guatemala, ha explicat que l’obra es titula “A vegades jugue a acolorir l’univers”, un homenatge a la infància. “Es tracta d’un diàleg amb l’espai, en aquest cas una escola, i el sentiment positiu de relació amb el univers interior de la infància. Crec que és important fomentar la imaginació i la creativitat, a través de l’art i tots els àmbits; Fins i tot a les matemàtiques són importants”. A partir d’una composició fotogràfica pròpia i dibuix espontani, Sfhir incorpora elements del mateix espai on treballa. La tècnica emprada en aquesta ocasió és l’anamorfisme, que simula una visió en 3D de l’obra.

“La creativitat és un valor fonamental i no marginal. Els xiquets i les xiquetes són protagonistes per a Gandia, per això hi apareixen en la temàtica de molts murals del Serpis Urban Art Project”, ha recordat Ródenas.

L’objectiu final del projecte també és que s’acabe generant un itinerari d’art urbà a la ciutat de Gandia, on la gent puga visitar els murals amb l’explicació de l’artista que ha fet l’obra. Per això, també quedaran reflectides a un web, que s’està enllestint, juntament els autors i les explicacions de les mateixes. Oferint, d’aquesta manera, una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.

El programa municipal Serpis Urban Art Project compta amb la col·laboració de Pintura Mondúber i Gruas Ferra.

Write your comment here ...

Deixa un comentari