• El document reafirma el compromís de les tres organitzacions que conformen la candidatura amb la participació i la democratització igualitària, tant internament, com en les polítiques públiques.

 

  • Té 5 àmbits d’actuació: Polítiques internes d’igualtat de gènere; Polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere; Comunicació, imatge i llenguatge; Condicions laborals i de la militància; Assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació de la coresponsabilitat.

 

La candidatura Compromís Més Gandia Unida ha signat aquest matí davant el mural per la igualtat de l’Ies Ausiàs March el seu “Codi Feminista”, que regirà les actuacions, tant pel que fa la gestió pública, com a l’organització i la relació interna de les tres formacions des d’una perspectiva de gènere, igualitària. Un codi intern, que reflecteix allò que Compromís Més Gandia Unida també demana a la societat: la igualtat real entre dones i homes des de tots els àmbits.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques (Compromís) ha recordat que des de les regidories de Més Gandia no han deixat de lluitar aquesta legislatura per la igualtat,“amb polítiques transversals, a totes les àrees municipals i també en les accions preses com a govern local. Tenim un compromís ferm per tal de continuar lluitant perquè la igualtat siga una realitat algun dia i no necessitem exigir-la”.

El Codi Feminista es basa en 5 àmbits d’actuació: Polítiques internes d’igualtat de gènere; Polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere; Comunicació, imatge i llenguatge; Condicions laborals i de la militància; Assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació de la coresponsabilitat.

“Una proposta amb la voluntat política de revertir la situació pel que fa a la paritat en l’estructura i el canvi de la cultura organitzativa masculina. L’existència d’una cultura organitzativa feminista, d’un marc normatiu per potenciar la paritat i la gestió dels espais i òrgans de l’organització amb perspectiva feminista. Paritat en el repartiment de totes les tasques de l’organització, incloent també les de cura i benestar. Existència de paritat en tots els processos d’accés a tots els àmbits i òrgans de l’organització. Cal col·laborar amb els moviments feministes i actuar com a altaveu de les seues demandes a les institucions. En definitiva, volem una organització que posa al centre la vida de les persones. Que es faça responsable col·lectivament del benestar i la divisió justa del usos dels temps”, ha explicat Vicenta Ferrer, núm. 5 de la candidatura (independent).

El Codi feminista aposta per la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les àrees: Urbanisme, Serveis socials, Hisenda, Esports, Seguretat ciutadana, Participació, Turisme, etc. “A l’administració pública s’ha d’expressar un llenguatge no sexista i posar en marxa mesures per a aconseguir-ho”, com ha comentat Marta Doménech (EUPV Gandia).

En definitiva, es tracta d’una despatriarcalització. “Volem fugir del terme feminització, perquè no només volem que les dones siguen capaces de governar (dependrà també de la seua voluntat), sinó fer també en l’organització interna una reflexió sobre les masculinitats, que afecten a conductes i actituds que de vegades, per no detectar-les, no es poden corregir. Ens agradaria que el codi, a banda de regir les nostres actuacions, potencie les polítiques públiques que ja  està fent Més Gandia des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament. On la paritat i la igualtat siguen transversals a qualsevol actuació que puga afectar la vida pública de Gandia. La participació i la democratització igualitària són uns principis que les tres organitzacions tenim i que ho reafirmem amb la signatura del codi”, ha conclòs Josepa Costa (ERPV).

El candidat a l’Alcaldia de Gandia, Josep Alandete (Compromís), el coordinador d’EUPV Gandia, Nahuel González i el president d’ERPV Safor-Valldigna, Miquel Peiró han signat el document davant la presència dels mitjans de comunicació.

Write your comment here ...

Deixa un comentari