El regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, al costat del representant de la Fundació Aequitas i delegat del Col·legi Notarial a Gandia, Gonzalo Cano Mora, i el secretari de la Fundació Espurna, Antonio García Sabater, han comparegut  hui en roda de premsa per a informar de la Jornada sobre els drets de les persones amb discapacitat, sistemes de promoció de la seua autonomia i eines de protecció jurídica, que se celebrarà a Gandia dissabte que ve dia 6 d’abril a la Casa Marqués de González de Quirós.

El regidor ha assenyalat que “aquesta jornada gratuïta té com a objectiu informar la ciutadania sobre els drets legals que tenen les persones amb altres capacitats, moltes vegades, les grans desconegudes fins i tot per a l’Administració Pública.

Per la seua part, Gonzalo Cano Mora, ha comentat que “Aequitas és una fundació amb 20 anys d’experiència, que dona suport a qualsevol projecte que es propose l’assessorament de les persones més vulnerables”. Ha agraït la seua col·laboració tant a l’Ajuntament com a la Fundació Espurna, a la qual ha qualificat com a “referent a Gandia”.

El representant de la Fundació Espurna, Antonio García Sabater, ha assenyalat que aquesta jornada no solament es dirigeix a l’assessorament de famílies sinó que també va destinada a professionals. “Tota persona ha de saber el que la llei li ofereix perquè la seua vida siga més còmoda. La Fundació Espurna, promovent els drets i els suports, ha entés, al costat de Aequitas, que seria bo tindre aquesta jornada de difusió de cultura jurídica”.

Finalment, l’edil ha agraït aquesta iniciativa a les entitats organitzadores i ha fet una crida a la ciutadania perquè participe i conega la legalitat que envolta a les persones amb discapacitat.

PROGRAMA

09.30 – 10.00 Recepció d’inscrits

10.00  10.30 Inauguració

10.30 – 11.15 “Incapacitat, tutela i mesures de suport”, Gonzalo López Ebri. Tinent Fiscal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

11.15  11.45 Pausa café

11.45  14.00 Mesa redona:

-“Testaments i herències”, Gonzalo Cano Mora. Notario de Gandia.

-“Llei de dependència”. David Moreno Mendoza. Fiscal Audiència Provincial de Lleida, secció incapacitats.

-“Diferència entre discapacitat i altres figures”. Antonio García Sabater. Advocat Fundació Espurna.

En acabar, s’obrirà un debat per a abordar els temes tractats en la jornada.

Write your comment here ...

Deixa un comentari