Homenatge a Joan Pellicer i Toni Mascarell
27 de febrer de 2019 per mesgandiagrup

El regidor de Gestió responsable del Territori, Xavi Ródenas i la representant de la Plataforma pels Pobles de la SaforSonia Fayos han presentat aquest matí l’homenatge que, com cada any des de fa 12, el moviment ecologista organitza a Joan Pellicer. I, des de fa 6 anys aproximadament també es recorda Toni Mascarell. L’acte tindrà lloc el diumenge 3 de març, a la font dels Malladars (Xeraco), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia.

 

Joan Pellicer i Bataller ha sigut un destacat etnobotànic i divulgador del medi natural al País Valencià, amb una obra ben remarcable. L’homenot de Bellreguard faltà el febrer de 2007. Per la seua banda,Toni Mascarell (Vilallonga), membre de la Plataforma pels Pobles de la Safor, va rebre el Premi Circ de la Safor l’any 2011, any en què va faltar.

 

“Tots dos van abanderar la lluita ecologista a la comarca durant molts anys. Joan, escampant la llavor de l’estima cap al territori. I Toni liderant la lluita contra el model especulador i de de destrucció del territori. És un acte íntim, però obert a la ciutadania”, ha destacat Ródenas.

 

“Amb l’acte volem recordar aquestes dues personalitats, però també retrobar-nos companys del món de la natura i intercanviar inquietuds, projectes…”. Fayos ha agraït especialment la implicació del Centre excursionista de Ròtova, l’Agrupació muntanyista de Villalonga i l’associació Amics de la Natura de Marxuquera, col·lectius que formen part de la Plataforma pels Pobles de la Safor.

 

Programa

Com cada any, l’hora i lloc de trobada és a les 9.00 h, al recinte firal de Gandia, per tal de pujar amb el menor nombre de cotxes possibles. A les 9.45 h., quedaran a la font Nova de les Foies (Barx). I a les 10.45 h hi haurà un esmorzar a la font dels Malladars (Xeraco) i retran homenatge a Joan Pellicer i Toni Mascarell.

Des de l’organització han animat a participar en aquest acte senzill de record als dos homenots saforencs desapareguts, amb la lectura de textos de Pellicer o acompanyant la resta de la gent fins al bell paratge on hi ha instal·lades dues escultures en record dels dos.

Write your comment here ...

Deixa un comentari